StoryEditorOCM
TenisTENIS

LUCIJA U FINALU Pala je i druga nositeljica, i to nakon tri i pol sata igre!

9. lipnja 2017. - 16:01

Lucija Ćirić Bagarić je u finalu Memorijala Goran Tanović u Tuzli, turnira drugog ranga iz kalendara Europske teniske federacije za uzrast do 14 godina. Sa 4:6, 6:3 i 6:3 bila je bolja u polufinalu od druge nositeljice, Anđele Lopičić iz Srbije. Meč je trajao tri i pol sata. Lucija je vodila u prvom setu sa 4:2, ali je druga nositeljica uspjela preokrenuti rezultat te sa 6:4 stići do vodstva 1:0 u setovima. Međutim, nakon toga dva puta po 6:3 za Luciju, koja je u svom četvrtom nastupu na turnirima drugog ranga stigla na korak do naslova. Do jučer joj je najveći uspjeh na turnirima drugog ranga bilo četvrtfinale turnira u Mariboru.

Dubrovkinja je ove godine već igrala jedno finale na turnirima iz kalendara Europske teniske federacije, i to na turniru trećeg ranga u Solinu. Dva mjeseca poslije evo je u finalu turnira drugog ranga te u prilici ostvariti prvu europsku turnirsku pobjedu u uzrastu do 14 godina.

Nove pobjede u Tuzli, Lucija ih je do finala ostvarila četiri, donijet će joj napredak na rang listi. Po svemu sudeći već sad je izborila po prvi put mjesto u TOP 100, a ukoliko bi bila uspješna i u finalu, Ćirić Bagarić bi na najnovijoj rang listi bila između 80-og i 90-og mjesta. Uoči turnira u Tuzli bila je 142. igračica Europe u uzrastu do 14 godina, a na početku godine na 250. mjestu.

Kada se u obzir uzme samo njezino godište, Lucija je rođena 2004. godine (na rang listi su igračice rođene 2003. i mlađe), tada je dubrovačka tenisačica danas među dvadeset najboljih u Europi.

25. travanj 2024 01:47