StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U AUSTRIJI

Lucija Ćirić Bagarić u osmini finala: Prva dva seta sam odigrala baš dobro

Piše Tonči Vlašić
31. svibnja 2023. - 23:26

Prva dva seta sam odigrala baš dobro. Nažalost, ne i treći - rekla je Lucija Ćirić Bagarić nakon poraza od osme nositeljice, Čehinje Jesike Maleckove u osmini finala 25.000 dolara vrijednog ITF-a u austrijskom Annenheimu. Dubrovkinja je dobila prvi set sa 6:4, istim rezultatom izgubila drugi, a zatim stala u trećem, koji je pripao 328. tenisačici svijeta sa 6:1.

U drugom setu Lucija je oduzela servis suparnici u osmom gemu, vratila izgubljeno, te izjednačila na 4:4. Potom je servirala za 5:4, ali nije uspjela. Drugi put je izgubila servis. U desetom gemu Čehinja je imala 40:0, tri set lopte. Lucija je s četiri poena u nizu došla u priliku ostati u igri za uzeti i drugi set. Potom je imala još jednu break priliku. U trećem setu je dobila prvi gem bez izgubljenog poena. Nakon toga nije išlo...

Imala sam dosta grešaka u trećem setu – samo je dodala 19-godišnja Dubrovkinja, koja je na startu turnira svladala za sat i 17 minuta igre sa 6:0 i 6:3 iskusnu Rumunjku, 29-godišnju Elenu Teodoru Cadar.

Trenutno je oko 450. mjesta svjetske rang liste. Sad je čekaju mini pripreme, a potom nastavak sezone, lov na nove svjetske bodove.

19. travanj 2024 00:44