StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI SVIJET |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ NASTAVLJA SVOJ PUT U PLOVDIVU Poraz i pobjeda, Dubrovkinja u polufinalu turnira parova!

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2021. - 17:18

Nastavlja Lucija Ćirić Bagarić svoj put u Plovdivu na juniorskom ITF-ovom turniru prvog ranga, ali ne vozi više na dva kolosijeka, već na jednom, i to u turniru parova, iako bi joj, nema sumnje, bilo draže da je to uspjela ostvariti u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je nakon lijepih pet pobjeda poražena od 42. juniorke svijeta, Michaele Laki iz Grčke. Laki je u oba seta bila bolja za jedan break, te bila uspješnija dva puta sa 6:4.

Lucija je do četvrtfinala stigla iz kvalifikacija, i to je svaki put dobila bolje rangiranu tenisačicu, i to je uspjela bez iti jednog izgubljenog seta,

U parovima, igra s Turkinjom Melisom Ercan, polufinale je izborila pobjedom 6:4 i 7:5 protiv trećih nositeljica, Zagrepčanke Petre Marčinko i Belgijke Hanne Vandewinkel. Za finale turnira igrat će protiv Rumunjki, Vanesse Teiusanu i Ance Todoni.

Zahvaljujući ulasku u četvrtfinale turnira prvog ranga u Plovdivu, Ćirić Bagarić je već napravila skok od 60-ak mjesta na svjetskoj rang listi, te će na najnovijoj rang listi biti plasirana oko 120. mjesta. Naravno, u turniru parova ima priliku osvojiti još koji bod, te napraviti još koji korak naprijed.  

I idući tjedan Dubrovkinja če igrati u Bugarskoj, i to na turniru drugog ranga u Haskovu gdje će pokušati opet kroz kvalifikacije izboriti mjesto u glavnom turniru, među 32 najbolje.

18. travanj 2024 13:27