StoryEditorOCM
TenisPOBJEDA U ITALIJI

Lucija Ćirić Bagarić na startu kvalifikacija svladala petu nositeljicu i 350 mjesta bolje plasiranu igračicu s WTA rang liste

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2022. - 22:19

Ponovno je Lucija Ćirić Bagarić u akciji skupljanja bodova za svjetsku WTA rang listu. Zadnji nastup je imala svojoj, juniorskoj konkurenciji, i to u Wimbledonu gdje je dogurala u parovima do polufinala.

Kad ne nastupa na prvom skalinu profesionalnih turnira, već je on veći, 18-godišnja Dubrovkinja, ako nema pozivnicu što je slučaj s turnirima u Hrvatskoj, igra kvalifikacije. Tako je sad slučaj s turnirom u Italiji gdje je na startu puta do glavnog turnira čekala peta nositeljica, četiri godine starija Slovenka Veronika Erjavec.

Ipak, iako je Slovenka 350 mjesta bolje plasirana, iako je bila u ulozi favorita, slavila je na kraju Ćirić Bagarić. Njezina treća pobjeda na turnirima s nagradnim fondom od 25.000 američkih dolara. Prve dvije ostvarila je s pozivnicom u glavnom turniru Splita.

Tri pobjede vode u glavni turnir u Perugiji. Druga prepreka Luciji, koja je 914. tenisačica svijeta, bit će Nadine Keller iz Švicarske, koja je sa 6:1 i 6:4 svladala Krystynu Pochtovyk iz Ukrajine.

18. travanj 2024 20:21