StoryEditorOCM
TenisNOVI SVJETSKI BODOVI |

LIJEPA VIJEST IZ MAĐARSKE Ana Konjuh dobila hrvatski ogled na startu WTA turnira u Budimpešti, čeka je sad prva nositeljica, koju je svaki put dobila

Piše Tonči Vlašić
12. srpnja 2021. - 17:46

Opravdala je Ana Konjuh ulogu favorita, slavila u hrvatskom ogledu na startu WTA turnira u Budimpešti, dobila Splićanku Terezu Mrdežu sa 4:6, 6:3 i 6:2, te će igrati u 2. kolu, tj. osmini finala.

Istina, nije počelo najbolje za 23-godišnju dubrovačku tenisačicu. Tri puta je u prvom setu izgubila svoj servis, u četvrtom gemu je propustila četiri break lopte, napravila 'samo' dva breaka, a nakon što je izgubila prvi set, izgubila je i prvi gem drugog seta na svoj servis. Međutim, već u idućem gemu je vratila izgubljeno, potom još dva puta u drugom setu oduzela servis Mrdeži.

U trećem odlučujućem setu nije dozvolila sedam godina starijoj igračici niti jednu priliku za break, a uspjela je dva puta oduzeti servis Mrdeži, te je u danu kad su favoriti prošli loše, ispalo je nekoliko nositeljica (favorita), Ana je otišla dalje.

Sad je čeka prva nositeljica turnira, Kazahstanka Yulia Putintseva, 42. sa svjetske rang liste protiv koje ima 2:0 na Touru. Zadnji put su se ogledale u Beogradu 19. svibnja. 6:3 i 6:4 za Anu u osmini finala. Kako bi bilo lijepo ponoviti isto u glavnom gradu Mađarske.

Ana je pobjedom protiv Mrdeže, protiv koje ima 3:0 na Touru, napravila novi pomak na svjetskoj rang listi, sad je na 113. mjestu. Sve bliže i bliže ulasku u TOP 100.

16. travanj 2024 23:04