StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKA TENISAČICA ZAIGRALA NAKON VIŠE OD POLA GODINE

KVALIFIKACIJE ST. PETERBURGA Kalinskaya pokvarila Anin povratak 

26. siječnja 2019. - 23:24
Ana Konjuh se vratila na teren nakon više od pola godine izbivanja zbog problema s laktom. Nije igrala od prošlogodišnjeg Wimbledona, točnije od 3. srpnja, a prošle godine odigrala je samo pet mečeva. Uz to je krajem 2017. godine pauzirala puna četiri mjeseca.

- Krećem od nule - rekla je uoči povratka na teren, koji je imala u kvalifikacijama velikog WTA turnira u ruskom St. Peterburgu, koji se igra u dvorani te na tvrdoj podlozi. Ana je dobila pozivnicu. Povratak nije obilježila pobjedom. Izgubila je od Ruskinje Anne Kalinskaye, 146. sa svjetske rang liste, i to sa 6:4 i 7:5 nakon sat i 17 minuta igre.

Ana je u prvom setu izgubila servis u četvrtom gemu, ali je to nadoknadila u devetom. Potom je servirala za 5:5, ali je Kalinskaya napravila još jedan break, te dobila prvi set. U drugom setu Ana je opet u devetom gemu napravila break, sad je bila povela s 5:4 te je servirala za izjednačenje na 1:1 u setovima. Međutim, nije uspjela. Izgubila je tri gema u nizu, te je Ruskinja s 2:0 u setovima izborila 2. kolo kvalifikacija.
24. travanj 2024 00:50