StoryEditorOCM
TenisMIAMI OPEN |

KAKVA POBJEDA Ana Konjuh izbacila Madison Keys, 19. tenisačicu svijeta, finalisticu US Opena, te izborila 3. kolo jednog od najvećih turnira svijeta

Piše Tonči Vlašić
25. ožujka 2021. - 17:44

Ana Konjuh je ostvarila prvu veliku pobjedu nakon povratka na terene početkom rujna prošle godine. U 2. kolu jednog od najvećih svjetskih turnira, Miami Open, izbacila je 19. tenisačicu svijeta, Amerikanku Madison Keys, i to sa čistih 2:0 u setovima, te će igrati u 3. kolu, šesnaestini finala. 

Konjuh je u prvom setu prva uspjela napraviti break, i to u šestom gemu, a nakon toga, do kraja seta, nitko nije uspio dobiti svoj servis, međutim, Ana je uspjela zadržati prednost te uzeti prvi set rezultatom 6:4. Drugi set je otvorila vodstvom 3:0, u sedmom gemu je Keys imala tri break lopte za vratiti izgubljeno, ali vratila se Konjuh, te dobila gem nakon dvanaest poena. U osmom gemu je još jednom oduzela servis 18. nositeljici Miami Opena, finalistici US Opena 2017., nakon čega je mogla razvući osmijeh na licu.

U šesnaestini finala 23-godišnja Dubrovkinja će igrati protiv bolje iz ogleda u kojem se sastaju Čehinja Barbora Krejcikova, 39. tenisačica svijeta ili Poljakinja Iga Swiatek, 16. sa svjetske rang liste, koja je 15. nositeljica turnira.

19. travanj 2024 22:48