StoryEditorOCM
TenisPOVIJESNA POBJEDA |

KAKAV DEBI NA GRAND SLAM TURNIRU Lucija Ćirić Bagarić nadigrala nadu američkog tenisa, te se plasirala među 32 najbolje na juniorskom US Openu!

Piše Tonči Vlašić
6. rujna 2021. - 18:20

JUNIORKE, US OPEN, 1. KOLO: Tatum Evans (SAD) - Lucija Ćirić Bagarić (Hrvatska) 2:6, 1:6.

Švicarka Belinda Benčić i Poljakinja Iga Swiatek, jedanaesta odnosno sedma nositeljica, počele su na Louis Armstrong stadionu u 11 sati po lokalnom, a u 17 sati po hrvatskom vremenu borbu za četvrtfinale US Opena. U isto vrijeme krenuo je i naš Ivan Dodig s Indijcem Rohanom Bopannaom kontra Raieeva Rama iz SAD-a i Joea Salisburyja iz Velike Britanije na Granstandu, trećem po veličini stadionu u Parku, u boj također za mjesto među osam najboljih muških parova, a na ostalim terenima budućnost svjetskog tenisa, juniori i juniorke su počele svoj turnir.

ZAUSTAVLJENA U PARU

Lucija je u ponedjeljak, 6. rujna, još jednom izlazila na teren. Igrala je parove, i to sa Sebastiannom Scilipoti, 18-godišnjakinjom iz Švicarske. Poraz 2:0 u setovima, 7:5 i 6:4, od Peruanke Dane Guzman i Čehinje Linde Klimovicove.

Na terenu 13 - 17-godišnja Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić u svom debiju na jednom juniorskom Grand Slam turniru. S druge strane mreže stajala je Amerikanka Tatum Evans. Lucija je prošla kvalifikacije, Evans, nada američkog tenisa, dobila je pozivnicu organizatora. Ulog, tko će među trideset i dvije najbolje, tko će se za osminu finala boriti s 13. nositeljicom turnira, Matildom Mutavdžić, predstavnicom Velike Britanije.

Dubrovkinja je u svom debiju na Grand Slamu oduzela servis Evans u trećem gemu, to ponovila u sedmom, a kako nije dozvolila Amerikanki niti jednu priliku za break, uzela je prvi set nakon 37 minuta igre. U drugom setu opet je Evans dobila prvi gem na svoj servis, opet je Lucija prvi put oduzela servis suparnici u trećem gemu, ovaj put i u petom, te opet u sedmom, a kako pritom nije izgubila niti jednom svoj servis, ostvarila je uvjerljiv uspjeh!

Lucija je prva je od svih, koji su počeli svoje mečeve u 11 sati po lokalnom vremenu, a u 17 po hrvatskom, zaključila posao!

19. travanj 2024 21:44