StoryEditorOCM
TenisIMAMO MEDALJU |

JUNIORKE STIGLE NA KORAK DO NASLOVA EKIPNOG PRVAKA EUROPE Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić donijela Hrvatskoj oba boda u polufinalu protiv Mađarske!!!

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2021. - 20:26

Novi lijep uspjeh hrvatskog tenisa – juniorke su u finalu ekipnog prvenstva Europe, igrat će za naslov protiv Ruskinja. Medalja je već osigurana, a kako bi bilo lijepo kad bi našim tenisačicama na kraju oko vrata bila ona najsjajnija, zlatna.

Hrvatska – Mađarska u polufinalu 2:1. Dan prije, u četvrtfinalu, na startu završnog turnir u francuskom Granvilleu, pala je Italija, i to istim rezultatom. Prethodno su naše bile uspješne u kvalifikacijskoj skupini, koja se igrala u Češkoj. Skupa s domaćinom izborile plasman na završnicu. Izbacile Bugarsku i Švedsku (Turska je odustala od nastupa).

Boje Hrvatske brane Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić, te Čakovčanka Antonia Ružić i Zagrepčanka Petra Marčinko. Polufinalni uspjeh posebno je drag svima na hrvatskom jugu i iz razloga što ga je naša reprezentacija ostvarila na krilima Dubrovkinje. Lucija je donijela oba boda. Svladala je u prvom meču Amarissu Kiaru Toth, 28. juniorku svijeta, a nakon što Marčinko nije uspjela zaključiti posao protiv Natalie Szabanin, koja je na 12. mjestu svjetske juniorske rang liste, parovi su odlučivali. Ćirić Bagarić i Marčinko bile su uvjerljive protiv Toth i Szabanin.

Protiv Toth odlučio je tie break trećeg seta. Prvi set 6:3 za Luciju, drugi 6:4 za Mađaricu, i zatim je bilo vuci potegni. Bilo je 6:6 nakon čega je Lucija dobila iduća dva poena, te svladala igračicu koja je nedavno osvojila dva ITF-ova turnira, a koja je u parovima ove godine igrala finale juniorskog Roland Garrosa, a Toth igrajući sad u paru sa Szabanin nije imala izgleda protiv naših. Lucija je opet odigrala dobar meč, prava je bila i Marčinko, te je naš par slavio sa 6:3 u prvom, te sa čistih 6:0 u drugom setu!

Finale je na rasporedu u srijedu, 4. kolovoza. Hrvatska ili Rusija, tko će podići pokal ekipnog juniorskog prvaka Europe?

19. travanj 2024 23:07