StoryEditorOCM
TenisNOVA POBJEDA |

JUČER SAT I 20 MINUTA JEDAN SET, DANAS SVE RIJEŠILA ZA SAT I 18 MINUTA Ana Konjuh poslala kući petu nositeljicu

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2020. - 12:26
Ana Konjuh je u četvrtfinalu ITF-ovog 25.000 američkih dolara vrijednog turnira u talijanskoj Selva Gardeni. Nakon što je jučer poslijepodne preskočila prvu prepreku, Talijanku Luciu Bronzetti, danas je otvorila program na terenu broj dva, te dva puta sa 6:2 svladala petu nositeljicu, 24-godišnju Nizozemku Indy De Vroome.

U prvom setu napravila je break u petom gemu, povela s 3:2, te to ponovila u sedmom gemu za vodstvo 5:2. U prvom setu nije izgubila svoj servis. U prvom gemu drugog seta - treći break za redom - nakon čega je uzvratila De Vroome, ali u idućem, trećem gemu, u kojem je spasila dvije gem lopte, novi break, četvrti u nizu, koja je u sedmom gemu još jednom oduzela servis Nizozemki.

Zanimljivo, Konjuh je protiv Bronzetti odigrala samo jedan set, koji je trajao sat i 20 minuta (Talijanka je nakon izgubljenog seta predala meč strahujući da ne obnovi ozljedu), dok je na terenu protiv De Vroome provela ukupno sat i 18 minuta.

- Ovaj put je bilo dosta, dosta manje izmjena udaraca. Najviše pet. Ni približno kao protiv Bronzetti. Turnir se igra u dvorani, na tvrdoj podlozi. Dobro sam danas vraćala servis, a s druge strane sam i dobro servirala. Možda ne i na kraju. Tad sam malo više riskirala. Falila sam zatim nekoliko backhanda, ali me te greške nisu koštale. Sve u svemu, zadovoljna sam kako sam odigrala i drugi meč na turniru – podvukla je Konjuh nakon desete pobjede u četrnaestom meču nakon povratka na teren s kojeg je izbivala 19 mjeseci.

Za polufinale će se Konjuh boriti protiv domaće tenisačice, koje, još ne zna. Čeka kako će završiti ogled u kojem se sastaju Talijanke, Dalila Spiteri i Federica Rossi.

Četvrtfinala u Selva Gardeni su na rasporedu u četvrtak, 17. prosinca.
25. travanj 2024 05:42