StoryEditorOCM
TenisANA KONJUH ZAKLJUČILA NASTUP NA WTA TURNIRU U MAKARSKOJ

Jučer je ona bila spremna, ali nije mogla suparnica, a sad nije mogla ona...

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2023. - 22:51

U osmini finala je Šveđanka Rebecca Peterson predala meč Ani Konjuh zbog ozljede, a u 24 sata, koliko je prošlo od tad, ozlijedila se i 25-godišnja Dubrovkinja (zglob lijeve ruke), te je ona sad predala četvrtfinale Jasmini Paolini, koja je tako bez igre izborila polufinale WTA 125 turnira Makarska Open by Valamar, koji se podno Biokova igra na zemljanim terenima.

I tako je Ana od tri meča u Makarskoj odigrala jedan, onaj na startu turnira, koji je dobila. Potom je bila spremna, ali nije mogla suparnica, a sad nije mogla ona protiv 27-godišnjakinje Talijanke iz Castelnuovo di Garfagnana, 53. sa svjetske rang liste.  

Paolini će odmorna u subotu igrati za mjesto u finalu sa Slovakinjom Rebeccom Sramkovom, 222. tenisačicom svijeta, koja je dobila sa 7:6 (8), 6:7 i 7:5 Ukrajinku Katerynu Baindl, 83. s rang liste i šestu nositeljicu turnira. U drugom polufinalu suparnice su Francuskinja Diane Perry i Egipćanka Mayar Sherif, 79. odnosno 54. Igračica svijeta.

Uglavnom, drugi ogled na Touru Konjuh i Paolini se nije odigrao. Prvi je dobila Ana sa 7:5 i 7;5 prije dvije godine na startu WTA turnira u Hamburgu.  

25. travanj 2024 16:41