StoryEditorOCM
TenisANA KONJUH

Jedno plus drugo, plus treće, te je Egipćanka otišla brže (i lakše) u 2. kolo Lyona nego je priželjkivala

Piše Tonči Vlašić
30. siječnja 2023. - 14:59

Pokušala je, ali nije išlo, te je početkom drugog seta predala meč Egipćanki Mayar Sherif. Ana Konjuh je u Lyon stigla nakon što nekoliko dana zbog febre nije trenirala. Ipak, uspjela je proći kvalifikacije iako je na startu imala baš dobru suparnicu, Ukrajinku Katerynu Baindl. Potom je u tri seta uspjela proći i finalno kolo (Simona Waltert iz Švicarske), te se izboriti za mjesto u glavnom turniru.

Međutim, snage za treći meč u 48 sati, pogotovo nakon što je odležala 5,6 dana i potom imala dva duga meča, nije bilo. Plus, igralo se na tvrdoj podlozi, te je u protekla dva dana malo ‘zeznula’ kuk. I onda jedno plus drugo, plus treće, te je Sherif, 26-godišnjakinja iz Egipta, 50. tenisačica svijeta, otišla brže (i lakše) u 2. kolo nego je priželjkivala.

Ana je zahvaljujući dvije pobjede u kvalifikacijama Lyona, obje protiv bolje plasiranih tenisačica, napravila tri koraka naprijed na WTA rang listi. Sad je na 139. mjestu.

Čekam sad hoću li ići u Linz, ako ne upadnem tamo, onda ću u Grenoble – to je njezin plan. Linz je, kao i Lyon, WTA turnir iz Serije 250. Grenoble je 60.000 dolara vrijedan ITF-ov turnir.

Nakon toga, ako sve bude u redu, putuje preko ‘bare’. Druga polovica veljače. Prvo u Meksiko, prvo turnir u Meridi, pa u Monterreyju. Oba ta turnira su također WTA Serija 250. Početkom ožujka bi trebala na dva super jaka turnira, u Indian Wells i Miami. Travanj je mjesec kad će tvrdu pologu zamijeniti zemljom. ‘Finale’ na zemlji počinje 28. svibnja – Roland Garros.

Anin cilj je vratiti se što je prije u TOP 100, otvoriti vrata nastupa na jačim turnirima, samim time izbjeći kvalifikacije na Grand Slamovima. Naravno, najveća želja joj je dočekati napokon nastup na turniru bez ikakvih problema, a što nije bio slučaj sad s turnirom u Lyonu.

18. travanj 2024 22:31