StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U MEKSIKU

Je li bilo prilike? Ana je imala u svakom od zadnja tri gema drugog seta na servis druge nositeljice...

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2023. - 20:08

U prvom setu je tri puta izgubila svoj servis, prvi put u trećem gemu, a već u četvrtom imala je break loptu za vratiti izgubljeno. Nije uspjela. Zatim je u petom gemu po drugi put izgubila servis i to nakon tri prednosti i tri spašene break lopte, nakon 18 odigranih poena u gemu. Kako je izgubila još jednom servis, prvi set 6:1 za drugu nositeljicu kvalifikacija, 33-godišnju Ukrajinku Lesiu Tsurenko, 100. tenisačicu svijeta.

U drugom setu Ana Konjuh je u prvom gemu napravila break. U drugom gemu Tsurenko je vratila izgubljeno, te u trećem gemu spasila break loptu. Ana je u petom gemu još jednom oduzela servis Ukrajinki, ali u šestom izgubila svoj servis. Nije u sedmom uspjela iskoristiti dvije break lopte, nije jednu ni u devetom gemu, kao ni u jedanaestom gemu, i na kraju je odlučivao tie break. Ana je povela s 3:0, ali nakon toga šest poena za redom suparnice. Tsurenko je iskoristila treću meč loptu, dobila tie break sa 7:5, te meč s 2:0 u setovima nakon sat i 37 minuta igre. Drugi set je trajao točno sat vremenu.

Obje su imale po devet break prilika, ali je Ana iskoristila samo dvije, a Ukrajinka pet. Iako je Tsurenko slavila s 2:0 u setovima, osvojila je tek osam poena više u meču od Ane.

Konjuh je, podsjetnik, jučer svladala domaću predstavnicu, 27-godišnju Meksikanku Victoriu Rodriguez, ali nije uspjela danas i drugu nositeljicu kvalifikacija, te izboriti nastup u glavnom turniru WTA turnira iz Serije 250 u Monterreyju.

20. travanj 2024 10:31