StoryEditorOCM
TenisNIŠTA OD FINALA |

IZGUBILA PRVI SET, U DRUGOM POVELA 3:2, TE KRENULA PREMA MREŽI Ana Konjuh predala polufinale

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2020. - 15:21
Ana Konjuh je nakon izgubljenog prvog seta u tie breaku, povela s 3:2 u drugom setu polufinala turnira u talijanskoj Selva Gardeni, ali nakon toga je krenula prema mreži, predala meč, zagrlila suparnicu, Zagrepčanku Leu Bošković, te sjela na klupu. Nekoliko poena prije bilo je očito kako ima problema s nogom. 

Na taj način je Dubrovkinja zaključila nastup na ITF-ovom turniru vrijednom 25.000 američkih dolara, koji se igra na sjeveru Italije, na 1500 metara nadmorske visine, u dvorani, na tvrdoj podlozi, gdje je u prethodna tri dana ostvarila tri pobjede, te stigla do trećeg polufinala na turnirima od kad se prije tri mjeseca, sredinom rujna, vratila na terene nakon dugih 19 mjeseci izbivanja s turnira zbog problema s rukom. 

Dubrovkinja, 2017. godine nakon najvećeg uspjeha na Grand Slam turnirima, četvrtfinala US Opena, 20. tenisačica svijeta, prije toga najbolja juniorka svijeta s tri Grand Slam naslova (dva u pojedinačnoj konkurenciji, te jedan u parovima), morala je nakon velike pauze krenuti od početka, nastupima na ITF-ovim, a ne na WTA turnirima. Na ruku joj nije išla ni korona, koja je otkazala veliki broj turnira. 

Ana je, računajući i sad predano polufinale u Selva Gardeni, dobila nakon povratka na terene 13 od 18 mečeva, osvojila jedan ITF-ov turnir, a na još dva igrala polufinale. Za nadati se sad kako nije u pitanju teža ozljeda noge, te kako će vrlo brzo ponovno na teren.
25. travanj 2024 16:35