StoryEditorOCM
TenisANA KONJUH |

IZBACILA NOSITELJICU, TE STIGLA NA KORAK DO GLAVNOG TURNIRA ‘Tie break sam odigrala odlično, a u drugom setu...‘

Piše Tonči Vlašić
25. siječnja 2021. - 15:29

Početak meča nije bio dobar. Samo početak. Grkinja Valentini Grammatikopoulou je dobila prvih osam poena, povela s 2:0 u gemovima, te je bila velika borba za prvi set. Na kraju je odluka pala u tie breaku, kojeg je Ana Konjuh dobila sa 7:3, ali nakon što je nakon 44 minute igre dobila prvi set, 23-godišnja Dubrovkinja je ekspresno uzela i drugi, 20 minuta je trebalo za 6:1, te se plasirana u posljednje, drugo kolo kvalifikacija ITF-ovog turnira u francuskom Andrezieux-Boutheonu, turniru čiji je nagradni fond 60.000 eura.

- Znamo se dugo, još s turnira do 12 godina. Isto smo godište. Ali, nismo igrale dugo jedna protiv druge, niti sam je vidjela dugo, te nisam znala što mogu očekivati. Zatim, nisam bila prije u dvorani u kojoj se igra, te nisam znala kakva je podloga. Zbog toga sam početak meča odigrala u grču. Ali, sam vratila izgubljeni gem, izborila tie break, kojeg sam stvarno odigrala odlično. Iznenadila sam je vrativši joj nekoliko poena, a što nije očekivala, i to je okrenulo meč. U drugom setu me je i servis slušao – javila se Ana nakon uspješnog starta u Francuskoj.

Grkinja je bila u ulozi jedanaeste nositeljice kvalifikacija, Grammatikopoulou je na 266. mjestu svjetske rang liste, a Anu u 2. kolu čeka Poljakinja Urszula Radwanska, koja je izbacila treću nositeljicu, Čileanku Danielu Seguel, koja je dobila prvi set, a u trećem odlučujućem setu, produženom tie breaku do 10 poena, imala prva meč loptu (vodstvo 9:8), ali nije uspjela slaviti.

- Gledala sam kraj meča. Čudo kako se Radwanska izvukla na meč loptu, i na kraju dobije meč.

Iskusna Radwanska, mlađa sestra daleko poznatije i uspješnije Agnieszke, bila je 2012. godine 29. tenisačica svijeta, a danas je na 291. mjestu. Nije nepoznanica Ani. Četiri puta su igrale na Touru. Konjuh je dobila drugi i posljednji, četvrti meč. Igrale su i u FED Cupu 2013. godine. Tu je Ana bila uspješnija, i to je bila jedna od prvih velikih pobjeda najbolje dubrovačke tenisačice, tad 16-godišnjakinje.  

- Trči, vraća, bori se. Vidjet ćemo. Dosta je hladno. Brza je podloga. Igramo već sutra. Treba se što bolje pripremiti – istaknula je Konjuh.

25. travanj 2024 03:46