StoryEditor
TenisNOVA POBJEDA |

IZBACILA DRUGU NOSITELJICU, TE IZBORILA GLAVNI TURNIR Ana Konjuh nakon nove pobjede u Beogradu: ‘Uspjela sam, a igra u druga dva seta...‘

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2021. - 18:37
Ana KonjuhTom Dubravec/Cropix

Sretna i zadovoljna. Uspjela sam proći kvalifikacije. To je najvažnije – istaknula je Ana Konjuh nakon što je u 24 sata ostvarila dvije pobjede te se šlasirana u glavni turnir, među 32 najbolje, na WTA turniru u Beogradu.

U subotu je bila bolja od njemačke tenisačice Jule Niemeier, a danas je također ostvarila uspjeh nakon što je izgubila prvi set. Viktoriya Tomova, 122. tenisačica svijeta i druga nositeljica kvalifikacija, u prvom setu je bila bolja sa 7:5. Nakon toga iduća dva seta po 6:2 za Konjuh.

- Prvi set je bio težak. Prvenstveno iz razloga jer je nisam poznavala, jer nisam znala kako igra. Poeni su bili duži. Branila se s 'balonima', a ja sam napravila puno pogrešaka, nisam pogađala. Kad sam uhvatila što i kako treba, bilo je bolje. Uz to je i servis bio bolji, te su druga dva seta bila pod mojoj kontrolom – naglasila je 23-godišnja Dubrovkinja, koja je protiv 26-godišnje Tomove 'ispalila' osam aseva i napravila devet dvostrukih pogrešaka od čega osam u prvom setu. Poslije je sve bilo dosta, dosta bolje. 

- Najvažnije, u glavnom sam turniru, a igra u druga dva seta je bila baš dobra - naglasila je Ana, koja će na startu glavnog turnira igrati protiv 27-godišnje Belgijke Alison Van Uytvanck, 67. tenisačice svijeta. 

26. srpanj 2021 16:17