StoryEditorOCM
TenisODE PRVI NOSITELJ |

ITF-OV JUNIORSKI DUBROVNIK CUP U GOSPINOM POLJU Dobar dan za hrvatski tenis, svo troje u 2. kolu prošlo u četvrtfinale, u parovima Dubrovkinja...

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2021. - 09:27

Matej Dodig je uspio izbaciti prvog nositelja Stepana Mruzeka – 6:4, 3:6 i 6:4, a Ivan Šodan trećeg, Nikolu Zekića iz Srbije – 4:6, 6:3 i 6:2, te su oba hrvatska igrača, koja su bila uspješna na startu, prošla još jednu prepreku i igrat će u četvrtfinalu. Obojica protiv Francuza: Dodig protiv Tiaga Piresa, petog nositelja, a Šodanu je suparnik Loan Lestir.

U četvrtfinalu je i jedina hrvatska predstavnica, koja je prošla 1. kolo, Sara Svetac, koja je četvrta nositeljica turnira. I ona je igrala tri seta – 2:6, 6:3 i 7:5 bolja od Latvijke Valerije Maje Kargine. Čeka je u četvrtfinalu šesta nositeljica, Litvanka Emilija Tverijonaite.

U turniru tenisača u 2. kolo je prošlo svih osam nositelja, ali drugu prepreku su preskočila samo četvorica. Ostao je osim Piresa još drugi nositelj – Andrej Nedić (BiH), te četvrti i šesti, a koji se međusobno sastaju u četvrtfinalu – Rumunj Dragos Nikolae Cazacu i Čeh Jan Hrazdil.

U turniru tenisačica šest od osam nositeljica je prošlo 1. kolo, a potom pet od njih šest u četvrtfinale, i to prva – Ukrajinka Kateryna Lazarenko, druga – Poljakinja Ada Piestrzynska, te sedma – Crnogorka Divna Ratković uz četvrtu i šestu (Knežević odnosno Tverijonaite).

image
Leticia Tarocco
Tonči Vlašić

Dubrovkinja Leticia Tarocco je zaključila nastup. S dvije pobjede je prošla kvalifikacije, izgubila na startu glavnog turnira, a u paru s Dorom Mišković prošla 1. kolo glavnog turnira, ali nije uspjela i četvrtfinale. Druge nositeljice turnira parova, Piestrzynska i Ratković su bile bolje sa 6:1 i 6:2.

25. travanj 2024 07:53