StoryEditorOCM
TenisWTA NA TVRDOJ PODLOZI |

ISPALE PRVE TRI NOSITELJICE KVALIFIKACIJA, ALI NE I ČETVRTA Ana Konjuh bez greške, evo protiv koga će igrati na startu glavnog turnira u San Joseu

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2021. - 07:56

Prošla je Ana Konjuh kvalifikacije, preskočila dvije prepreke, nakon što je na startu svladala 27-godišnju Japanku Eri Hozumi, sad je, također s 2:0 u setovima, bila bolja od 16-godišnje Amerikanke Robin Montgomery, 357. sa svjetske rang liste. Montgomery je na startu kvalifikacija iznenadila iskusnu, 31-godišnju Ruskinju Arinu Rodionovu, ali ne i Dubrovkinju, koja je bila četvrta nositeljica kvalifikacija WTA turnira u San Joseu, turnira čiji je nagradni fond 565.530 dolara.

Konjuh – Montgomery 6:3 i 7:6 (2). Tri puta je u prvom setu Ana oduzela servis Amerikanki, svoj izgubila samo jednom. U drugom setu prva je napravila break, i to u šestom gemu, povela sa 4:2, ali već u idućem je Montgomery uzvratila. Nije bilo lako u devetom gemu, te jedanaestom, ali je Ana sačuvala servis, a tie break otvorila za pet (5:0). Nije izgubila u odluci tko će uzeti drugi set niti jedan poen na svoj servis, te je nakon 93 minute igre zaključila posao, i otišla u glavni turnir gdje je u 1. kolu čeka njena vršnjakinja, 23-godišnja Čehinja Marie Bouzkova, 52. tenisačica svijeta.

Prođe li Ana, u 2. kolu, osmini finala, čeka je bolja iz meča u kojem se sastaju Amerikanke, Alison Riske i Coco Vandeweghe. Riske, 37. sa svjetske rang liste, deveta je nositeljica turnira. Prva je Belgijka Elise Mertens, 17. tenisačica svijeta, koja je u drugom, gornjem dijelu ždrijeba. U Aninom dijelu ždrijeba su druga i treća nositeljica, Kazahstanka Elena Rybakina, trenutno 20. na rang listi, odnosno Amerikanka Madison Keys (26. mjesto).

Latvijka Anastasia Sevastova suparnica je u 1. kolu Splićaniki Petri Martić, šestoj nositeljici, a Osječanka Donna Vekić za prolaz među 16 najboljih igra protiv osme nositeljice, Kazahstanke Yulie Putintseve.

Zanimljivo, iz kvalifikacija su četiri igračice izborile glavni turnir, a od prve četiri nositeljice kvalifikacija prošla je samo jedna – Ana Konjuh.

20. travanj 2024 12:35