StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U WIMBLEDONU

Imala je set i 2:0 u drugom, šteta, te će priliku za dobar rezultat, kao i u Roland Garrosu, pokušati ostvariti...

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2022. - 12:16

Imala je set i vodstvo 2:0 u drugom, ali nije uspjela slaviti na startu Wimbledona. Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić je poražena od Nizozemke Rose Mariu Nijkamp, te će priliku za dobar rezultat, kao i u Roland Garrosu, pokušati ostvariti u parovima.

U meču Ćirić Bagarić – Nijkamp prvo se postavljalo pitanje: Tko će prvi osvojiti svoj servis? Uspjela je Lucija, i to u šestom gemu prvog seta te povela s 4:2. Kako u drugih pet gemova prvog seta nije bilo izgubljenog servisa, uzela je prvi set sa 6:4 nakon 38 minuta igre.

U drugom setu nakon spomenutih 2:0, Lucija je gubila s 2:3. Potom je bez problema osvajala gemove na svoj servis, a pritiskala Nizozemku na njezin servis. Međutim, u dvanaestoj igri je popustila na svom servis. Nije išlo ni u trećem setu... Nakon gotovo dva sata igre na terenu 11 bilo je 4:6, 7:5 i 6:3 za Nijkamp.

Parove Lucija igra sa Slovakinjom Nikolom Daubnerovom. Suparnice su im dvije Belgijke, dvije Amelie, Van Impe i Waligorabi. Neće danas na teren, neće ni sutra, već u utorak, 5. srpnja.

20. travanj 2024 15:47