StoryEditor
TenisJUNIORSKO PH |

IMALA JE DVIJE MEČ LOPTE ZA ‘POMESTI‘ SVE U SPLITU Lucija Ćirić Bagarić: ‘Šteta, meč lopte nisam odigrala kako treba, ali, nije loše, iako...‘

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2020. - 10:33
Lucija Ćirić Bagarić foto: Tonči Vlašić
Uzela je dva od tri naslova državne prvakinje na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Lucija Ćirić Bagarić je u nedjelju, 23. kolovoza, posljednjeg dana prvenstva u Splitu tri puta izlazila na teren, igrala u sva tri finala. Na kraju je juniorska doprvakinja Hrvatske pojedinačno, te prvakinja u ženskim i mješovitim parovima.

U finalu pojedinačne konkurencije 16-godišnja Dubrovkinja, danas članica Hrvatskog teniskog kluba Zagreb, izgubila je od Antonie Ružić iz Tenis kluba 'Franjo Punčec' iz Čakovca s 2:1 u setovima. Prvi set finala dobila je uvjerljivo - 6:2. U drugom je gubila sa 4:1. Uspjela se vratiti. Odlučivao je tie break u kojem je imala dvije meč lopte, vodstvo 6:4, ali nije uspjela te je finale otišlo u treći, odlučujući set, a u njemu 2:0 i 3:1 za Ružiću. Zaostatak je Lucija nadoknadila. Izjednačila na 3:3. Međutim, nakon toga tri iduća gema otišla su na 'krivu stranu', te je pokal podigla godinu dana starija Ružička...

- Šteta. Te dvije lopte, meč lopte na 6:4 i 6:5 u tie breaku drugog seta, nisam odigrala kako treba - istaknula je Lucija, koja je poslije s Ružičkom uzela naslov najbolje u ženskim parovima svladavši u finalu sa 6:1 i 6:3 Emu Bubalo (Split) i Marinu Škegro (Zagi). I u finalu mješovitih parova, igrala je s Lukom Mirkutom iz Splita 1950, Ćirić Bagarić je bila uvjerljiva. Pobjeda 6:2 i 6:3 protiv para Top Spina, Petre Marčinko i Ivana Šodana.

image
Lucija Ćirić Bagarić foto: Tonči Vlašić


- Sve u svemu, sve skupa, nastup u sva tri finala, osvojena dva od tri naslova, nije loše. Parovi su razlog što je na kraju ispalo više nego dobro, ali... Iskreno, mijenjala bi oba osvojena naslova za taj jedan izgubljeni - rekla je Dubrovkinja, koja je u Splitu odigrala ukupno deset mečeva. Izgubila je samo dva seta, a s nova dva naslova sad je na dvanaest osvojenih naslova državne prvakinje u karijeri (dva puta pojedinačna, šest puta u ženskim parovima, jednom u mješovitim parovima, te tri puta ekipno prvakinja države od čega zadnje dvije godine u seniorskoj konkurenciji).

- Lijepo je to, ali idemo dalje. Nakon juniorskog prvenstva imam jedan dan odmora. Već sutra je novi trening - rekla je Lucija, koja bi trebala (napokon) na put, izvan granica Lijepe naše, i to u Češku, u Rakovnik, na juniorski ITF-ov turnir drugog ranga. 

- Nadam se kako će se turnir održat, kako neće bit loša epidemiološka situacija, te kako ćemo napokon početi igrati turnire, a ja nastaviti skupljati bodove za svjetsku rang listu, te napredovati - poželjela je 16-godišnja dubrovačka tenisačica, koja je prije samo godinu dana bila oko 1300. mjesta na svjetskoj juniorskoj rang listi. Potom je krenula preko granice. U samo četiri mjeseca napredovala je za 900 mjesta. Korona je početkom 2020. prekinula sezonu. Gotovo osam mjeseci je, kao i konkurencija, bez meča za svjetske bodove. Zato sad s nestrpljenjem, bogatija za tri naslova državne prvakinje u zadnjih 40-ak dana (ekipno seniorsko, te dva naslova na juniorskom), čeka put i nastup u Češkoj početkom idućeg mjeseca. 
loading...

Izdvojeno

28. rujan 2020 00:55