StoryEditorOCM
TenisZAGREB LADIES OPEN |

IGRALA NAKON 574 DANA, DOBILA NAKON 816 DANA Novi povratak Ane Konjuh, Dubrovkinja među 16 u Maksimiru!

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2020. - 12:20
Nakon godine, šest mjeseci i 27 dana, točno 574 dana ili točno 82 tjedna, Ana Konjuh je izašla na teren te igrala za bodove. Dobila je u Zagrebu, na startu Zagreb Ladies Opena, 25.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira, godinu dana mlađu, 21-godišnju Jule Niemeier, 305. sa svjetske rang liste, te se plasirala u 2. kolo, među 16 najboljih, a gdje će igrati ili protiv 313. tenisačice svijeta, Lee Bošković, ili protiv Tessah Andrianjafitrimo iz Francuske, četvrte nositeljice, 262. sa svjetske rang liste.

Konjuh se na centralnom terenu Tenis centra Maksimir zadržala sat i 44 minute. U prvom setu 6:4 za 22-godišnju dubrovačku tenisačicu, koja je prije svih problema i nedaća, bilo je to u srpnju 2017., bila 20. tenisačica svijeta. U prvom setu Niemeier je u prvom gemu napravila break. Ana je odmah uzvratila, te isto uspjela u desetom gemu. Iskoristila je drugu set loptu. U drugom setu je Ana oduzela servis njemačkoj tenisačici u drugom gemu, izgubila prednost u trećem. Potom opet napravila break u četvrtom, ali u petom izgubila svoj servis nakon čega je njemačka tenisačica uspjela izjednačiti na 3:3. Ana nakon toga servira te vodi sa 4:3. Potom radi novi break za vodstvo 5:3. Imala je Dubrovkinja u devetom gemu prvu meč loptu. Nije uspjela, ali jest meč loptu na servis Niemeier u desetom gemu, te je sa dva puta sa 6:4 otišla u 2. kolo.

Zadnju turnirsku pobjedu Konjuh je ostvarila protiv Amerikanke Taylor Townsend na startu kvalifikacija WTA turnira u Eastbourneu, a to je bilo prije dvije godine, dva mjeseca i 24 dana. Toliko su je ozljede (operacije), a zatim i korona, držali daleko od pravog tenisa. Za nadati se kako je to sad iza nje, kako je ovo pravi povratak u svijet profesionalnog tenisa najbolje tenisačice ponikle na dubrovačkim terenima.
19. travanj 2024 09:33