StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U TUNISU

Iako je uzela tabletu protiv bolova, nije išlo... Lucijina želja se zna, a kad bi to uspjela ove godine, to bi bilo sjajno!

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2023. - 17:00

Iako je uzela tabletu protiv bolova, nije išlo. Osjetila je problem kod 2:4 u prvom setu. Pokušala. Kod 1:1 u drugom setu, prije toga ukazane liječničke pomoći, krenula je prema mreži, te predala meč, stisnula ruku Indonežanki Priski Nugroho, 296. tenisačici svijeta, šestoj nositeljici 25.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira.

Tvrda pologa, prošli tjedan četiri pojedinačna meča, sad opet četiri. Plus prošli tjedan plus dva meča u paru, sad plus jedan. U deset dana jedanaest mečeva, a prošli tjedan je svaki meč trajao tri, čak i duže od tri sata. Zatim, nije se očekivalo kako će ovaj tjedan igrati kvalifikacije, točnije, nije trebala, ali problem s pozivnicom organizatora u zadnji tren, te je ostala bez dva dana odmora jer se morala izboriti za glavni turnir.

Srećom, nije riječ o teškoj ozljedi, ali je natekao nožni prst, oslanjala se zbog toga više na drugu nogu, i nije mogla igrati kako zna. Šepala je danas, te se njezin tim složio kako je bolje stati, a što je napravila (tek) početkom drugog seta. Tako je to kad je želja za igrom bila veća.

Uglavnom, osvojila je Lucija u dva tjedna u Tunisu, na terenima u Monstiru, 30 svjetskih bodova. Ostvarila šest pojedinačnih pobjeda. Na 40.000 dolara vrijednom ITF-u prošli tjedan igrala je polufinale. Svladala pritom tri bolje rangirane igračice, izbacila prvu nositeljicu. Osim što je pobjeđivala, igrala je dobro, te dobila pohvale i za to.

I prva dva meča ovog tjedna, pa i prvi unatoč problemu s prstom, odigrala je također više nego dobro. Osjetila je problem igrajući parove. Danas je pokušala protiv Nugroho. Nije išlo.

image

Lucija Ćirić Bagarić

Tonči Vlašić/

Dva tjedna će sad trenirati i spremati se u Hrvatskoj za dalje. Plan joj je 13. veljače putovati u Dominikansku Republiku, igrati na dvije dvadeset i petice u Santo Domingou.

Napravila je u Tunisu skok od 80-ak mjesta, uskočila je u TOP 500. Sad je oko 465. mjesta. Tek krajem godine brani bodove. Želja se zna – izboriti što prije kvalifikacije Grand Slam turnira. Kad bi to uspjela ove godine, to bi bilo sjajno.

24. travanj 2024 14:05