StoryEditorOCM
TenisTENIS

HUNGARIAN LADIES OPEN Ani organizator dao pozivnicu, a ždrijeb treću nositeljicu

17. veljače 2019. - 19:19
Pauline Parmenteir, 33-godišnja Francuskinja, trenutno 55. tenisačica svijeta, bit će suparnica Ani Konjuh na startu WTA turnira u Budimpešti. Dubrovkinja je dobila pozivnicu organizatora, zauzela mjesto u glavnom turniru. To će joj biti drugi turnir nakon povratka na teren s kojeg je izbivala šest mjeseci zbog ozljede. Patmenteir je u ulozi treće nositeljice. U karijeri je iskusna Francuskinja osvojila četiri WTA turnira, dok 12 godina mlađa Dubrovkinja ima jedan WTA naslov, i to iz 2015. godine kad je slavila na travi Nottinghama.

Nagradni fond trećeg izdanja Hungarian Ladies Opena je 250.000 američkih dolara. Belgijanke su u ulozi prve i druge nositeljice. Prva je Alison Van Uytvanck, koja se nalazi na 50. mjestu svjetske rang liste, a druga Kirsten Flipkens, koja je 53. tenisačica svijeta. Turnir u glavnom gradu Mađarske igra se u dvorani, na tvrdoj podlozi.

- Podloga je ista kakva je bila u St. Petersburgu - istaknula je Ana. WTA turnir u St. Petersburgu krajem siječnja bio je prvi turnir na kojem je nastupila nakon pauze. Igrala je kvalifikacije. Unatoč porazu na startu nije bila nezadovoljna. Potom je nastupila za reprezentaciju u FED Cupu. Igrala je i parove, ali i dva singla. Dobila je drugi, i to protiv Gruzijke Mariam Bolkvadze s 2:0 u setovima.

Meč Parmenteir i Konjuh je četvrti meč od 14 sati u ponedjeljak, 18. veljače. Još nisu bile suparnice. Francuskinja je ranking karijere imala 2008. kad je bila 40. tenisačica svijeta. Ana je u ljeto 2017. stigla do 20. mjesta svjetske rang liste.

FOTO Ana Konjuh je 2016. nastupila na Olimpijskim igrama u Riju
23. travanj 2024 23:51