StoryEditorOCM
TenisGOSPINO POLJE |

HRVATSKI TENIS NA KORAK DO DUPLE KRUNE Koja će Sara osvojiti ITF-ov Dubrovnik Cup, naša, kojoj je otac s Vojnovića, ili japanska?

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2021. - 13:12

Hrvatski tenis je na korak do duple krune u Gospinom polju, mogu li Matej Dodig i Sara Svetac dobiti i subotnja finala ITF-ovog juniorskog Dubrovnik Cupa? Oboje su bili uspješni u prethodna četiri nastupa na dubrovačkoj zemlji, posljednjem takvom turniru na otvorenom u Europi ove godine, a drugom najjačem turniru u Hrvatskoj. Vrsar je turnir prvog ranga, a Poreč i Dubrovnik trećeg.

Dodig je u hrvatskom polufinalu dobio Ivana Šodana (6:4, 6:4), a Svetac je finale izborila pobjedom protiv Crnogorke Divne Ratković (6:4, 6:3). Dodiga u finalu čeka Čeh Jan Hrazdil, a Svetac će za naslov igrati protiv imenjakinje, Japanke Saito.

Hrazdil je u drugom polufinalu izbacio drugog nositelja, Andreja Nedića iz Bosne i Hercegovine sa 6:2 i 6:3, Čeh je šesti nositelj, Dodig nije imao tu ulogu, dok je Saito u finale ušla pobjedom 7:6 (6) i 7:5 protiv Poljakinje Zuzanne Frankowske. Saito je nepostavljena igračica, dok je Svetac u ulozi četvrte nositeljice.

image
Matej Dodig (Hrvatska)
Tonči Vlašić

Svetac je samim plasmanom u polufinale Dubrovnik Cupa ostvarila svoj najveći uspjeh na turnirima trećeg ranga. U karijeri je tenisačica iz Splita, čiji je otac iz Dubrovnika, osvojila pet ITF-ovih turnira, i to dva petog ranga i tri četvrtog ranga. S već osvojenim bodovima u Gospinom polju trebala bi se na najnovijoj rang listi naći po prvi put u TOP 200 najboljih juniorski svijeta. Dodig je bez naslova pobjednika, a peti put u finalu ITF-ovog turnira. Dva puta je igrao finale turnira petog ranga, a po jednom četvrtog i trećeg ranga.

Finala Dubrovnik Cupa su u subotu, 23. listopada.  

18. travanj 2024 21:16