StoryEditorOCM
TenisTENIS

HRVATSKA OSTVARILA I DRUGU POBJEDU, TE SA SRBIJOM IGRA ZA FINALE Ana donijela oba boda za pobjedu protiv Gruzije

7. veljače 2019. - 19:22
Hrvatske tenisačice su ostvarile i drugu pobjedu, nakon Turske dobile su i Gruziju, također s 2:1, te će se protiv Srbije u posljednjem, 3. kolu, u petak, 8. veljače, boriti za prvo mjesto u skupini 'B', koje vodi u finale turnira Prve skupine FED Cupa, koji se igra u Bathu, Velikoj Britaniji. U finalu pobjednika skupine 'B' očekuje pobjednik 'A' skupine u kojoj su Grčka, Mađarska, Slovenija i Velika Britanija, a tko bude uspješniji u finalu plasirat će se u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Junakinja pobjede protiv Gruzije bila je Ana Konjuh, koja je za 1:0 bila bolja sa 6:4 i 6:3 od četiri dana mlađe Mariam Bolkvadze, a nakon što Jana Fett nije uspjela dobiti Jekaterinu Gorgodze (hrvatska izbornica Iva Majoli odlučila je odmoriti Donnu Vekić), Dubrovkinja je u paru s Darijom Jurak sa 7:5 i 6:1 savladala Gorgodze i Oksanu Kalashnikovu.

- Bilo je teže nego što sam očekivala, ali barem se samopouzdanje diže. Nezgodna je suparnica, ljevoruka, ali uspjela sam naći rješenje. Ruka je u redu, to je također važno - istaknula je Ana nakon pobjede protiv Bolkvadze.

- Odlučili smo da se Donna treba odmoriti, pa zato nije igrala, jer je bila dosta iscrpljena nakon turnira u Sankt-Peterburgu i meča protiv Turske. Nadali smo se da ćemo do pobjede doći već nakon pojedinačnih mečeva, no nije se tako dogodilo. Svejedno, jako smo vjerovali u par, jer Darija i Ana su uvijek bile odlične u Fed Cupu - naglasila je Majoli.

Srbija je također u prva dva kola bila bolja od Gruzije (2:1) i Turske (3:0). 

FOTO Slika zagrljaja Ane Konjuh i hrvatske izbornice Ive Majoli nakon pobjede protiv Gruzije krasi naslovnicu službene stranice FED Cupa
24. travanj 2024 12:23