StoryEditorOCM
TenisTENIS

HRVATSKA DOBILA TURSKU U FED CUPU Majoli o Konjuh: 'Osjetio se manjak mečeva nakon duge stanke zbog ozljede!'

6. veljače 2019. - 18:48
Hrvatska ženska teniska reprezentacija pobijedila je 2:1 odabranu vrstu Turske u 1. kolu skupine 'B' turnira Prve skupine Fed Cupa, koji se igra u Bathu, Velikoj Britaniji. U skupini 'B' su još Srbija i Gruzija (Srbija bolja s 2:1), a u drugoj, skupini 'A' nastupaju reprezentacije Grčke, Mađarske, Slovenije, te domaćina, Velike Britanije. Najbolji iz skupina igrat će u finalu, a pobjednik će se plasirati u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Ana Konjuh je otvorila meč protiv Turske u kojem je poražena od Cagle Buyukakcay sa 7:5, 2.6, 6:3. Potom je Donna Vekić sa 7:6 (0) i 6:3 savladala Pemre Ozgen, te je o pobjedniku meča odlučivao susret parova u kojem su Jana Fett i Darija Jurak bile bolje od Buyukakcay i Ozgen sa 6:4 i 6:4.

Meč Konjuh - Buyukakcay? Ana je meč otvorila breakom, ali je potom izgubila četiri gema u nizu, dva puta svoj servis. Ipak, uspjela je u devetom gemu vratiti izgubljeno, te potom izjednačiti na 5:5, ali ne i na 6:6. U tom dvanaestom gemu Turkinja je oduzela servis Ani i uzela prvi set. Drugi set, kao i prvi, Ana je otvorila breakom, ali ovaj put nije dozvolila suparnici da se vrati. U petom gemu je još jednom uspjela napraviti break. Ana u drugom setu nije niti jednom izgubila svoj servis. U trećem odlučujućem setu jedan break, i to je uspjelo Turkinji u šestom gemu u kojem je Ana imala 30:0 i 40:30. U devetom gemu u kojem je Buyukakcay servirala za meč Ana je imala dvije break lopte. Nakon što nije iskoristila prvu, spasila je prvu meč loptu te imala drugu priliku za break, ali kad je to propustila Turkinja je došla do druge meč lopte, koju je iskoristila te slavila nakon dva sata i deset minuta igre. 
 
- Iskreno, stvarno mi je žao, meč je bio gust, ovo mi je bio drugi susret nakon sedam mjeseci i ne mogu očekivati neku visoku razinu tenisa. Nadala sam se da bi ipak mogla dobiti, no nije išlo. Servis me nije najbolje slušao. Bilo je par važnih gemova koji su mogli otići na moju stranu, no otišli su na stranu suparnice koja je na kraju zasluženo pobijedila - rekla je Ana za službenu stranicu Hrvatskog teniskog saveza. Njezin nastup komentirala je i izbornica Iva Majoli..  

- Šteta, meč je bio otvoren do samog kraja. Ana je u trećem setu imala par prilika koje nije iskoristila. Osjetio se kod nje manjak mečeva nakon duge stanke zbog ozljede. Odlučilo je par lopti - rekla je Majoli.

Hrvatska u 2. kolu igra protiv Gruzije nakon čega je čeka Srbija.
25. travanj 2024 19:44