StoryEditorOCM
TenisAMERIČKA TURNEJA |

GUBILA JE U TREĆEM SETU S 5:3, SUPARNICA JE SERVIRALA ZA MEČ Nije gotovo dok Ana ne kaže da je gotovo, Konjuh slavi novu, treću pobjedu u San Joseu

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2021. - 01:25

Više od dva i pol sata trajao je meč, točno dva sata i 42 minute, odigrano je više od 200 poena, točno 215, nakon kojih je na teniskom terenu u San Joseu osmijeh razvukla Ana Konjuh, a ne Čehinja Marie Bouzkova, 52. tenisačica svijeta.

Odakle početi, amo od početka trećeg, odlučujućeg seta. Ana ga je otvorila odlično. Povela s 3:0, te imala tri break lopte za 4:0, i kad to nije iskoristila, sve se okrenulo naglavačke – 5:3 za Čehinju, koja je u desetom gemu servirala za meč. Ali, Ana je uzela taj deseti gem, kao i iduća dva, nanizala četiri gema, u dvanaestom gemu trećeg seta iskoristila je treću meč loptu, te izborila 2. kolo WTA turnira u San Joseu, plasman među 16 najboljih. Podsjetnik, Ana je igrala kvalifikacije. Preskočila dvije prepreke, te zauzela mjesto u glavnom turniru.

Rijetko viđen početak meča - od prvih trinaest poena samo jedan je osvojila igračica koja je servirala. Ana je napravila break u prvom i trećem gemu, Čehinja u drugom, te nakon toga i u četvrtom. Ana je u osmom gemu spasila tri break lopte, u devetom oduzela servis, te servirala za prvi set, ali Bouzkova je uzvratila, te izjednačila na 5:5. Međutim, Ana je opet oduzela servis nakon čega je ovaj put dobila gem na svoj servis, i to bez izgubljenog poena – 7:5, te 1:0 u setovima nakon 53 minute igre.

Drugi set je Dubrovkinja otvorila vodstvom 2:0, ali u idućih pet gemova uspješnija je bila suparnica, koja je u devetom gemu servirala za izjednačenje na 1:1 u setovima, te uspjela – 6:3. Zatim 'ludi' treći set.

Ana će za četvrtfinale igrati protiv Amerikanke, to je bilo sigurno i prije nego je završen meč u kojem se se trebale sastati peta nositeljica Alison Riske i Coco Vandeweghe. Riske je slavila sa 6:3 i 6:4. Vandeweghe je povela s 3:0, nakon toga je Riske osvojila devet gemova u nizu, imala 6:3 i 3:0...

S tri pobjede na startu američke turneje Ana je već napredovala deset mjesta na WTA rang listi, te je sad 106. tenisačica svijeta. 

24. travanj 2024 08:10