StoryEditorOCM
TenisSUBOTA U VRSARU |

FRUHVIRTOVA JE ODLIČNA IGRAČICA, ZAPAMTITE TO IME Ne ide Luciji protiv sjajne Čehinje, ali polufinale singla, te finale parova je uspjeh

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2021. - 01:01
Lucija Ćirić Bagarić je na juniorskom US Openu 2021. godine prošla kvalifikacije, te na kraju bila među 32 najbolje igračiceElsa

Nije išlo Luciju Ćirić Bagarić protiv Brende Fruhvirtove u Vrsaru, predzadnjeg dana ITF-ovog turnira prvog ranga. Nije uspjela dobiti niti jedan od dva meča. Sjajna mlada Čehinja, koja je prva nositeljica turnira, prvo je zaustavila Dubrovkinju u polufinalu pojedinačne konkurencije, a zatim igrajući sa sunarodnjakinjom Barborom Palicovom svladala je i u finalu turnira parova.

Lucija je u polufinalu imala 4:4 u prvom setu, kojeg je izgubila sa 6:4, dok je u drugom setu uzela gem. Potom je igrajući sa Čehinjom Luciom Havlickovom dobila prvi set finala parova sa 6:3, izgubila drugi set istim rezultatom, dok je odlučujući treći set, tzv. produženi tie break, pripao prvim nositeljicama s 10:7.

Fruhvirtova je ostvarila 14 pojedinačnu pobjedu u nizu, sve je bliže plasmanu u TOP 10 najboljih juniorki svijeta. Sva tri puta je u posljednje vrijeme zaustavila Ćirić Bagarić u polufinalu turnira prvog ranga. Međutim, i dubrovačka tenisačica s ta tri polufinala, s plus još dva četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji, ali i čak osam finala turnira parova od kojih je tri osvojila, skuplja uredno svjetske bodove. Prije Vrsara je ušla među 50 najboljih juniorki svijeta. Sad je s novim bodovima blizu da se nađe među 40 najboljih. 

Ćirić Bagarić će opet na dalek put. Prvo u Meksiko, a zatim u SAD, i to na Eddie Herr, te Orange Bowl, dva prestižna juniorska turnira. Plan je do kraja 2021. zaigrati i na dvije 'petnaestice', te na njima pokušati osvojiti bodove za upast na WTA rang listu, vidjeti već sad što je očekuje sutra, kad zaključi juniorsku karijeru, a nek se zna kako je Ćirić Bagarić i iduće, 2022. godine, juniorka!

18. travanj 2024 07:34