StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU DAVIS CUPA

FOTO / FRANCUSKA OSTALA NA ŽIVOTU TE SANJA, HRVATSKA PUNA OPTIMIZMA  Malo nas je al' nas ima, nije važno srušit ćemo snove svima! 

Piše PSD.
24. studenog 2018. - 23:03
LILLE Tekst i slike: Tonči Vlašić

Još nije gotovo. Još se ne zna pobjednik Davis Cupa. Naši, Mate Pavić i Ivan Dodig, nisu uspjeli dobiti parove te donijeti Hrvatskoj pobjednički treći poen u velikom finalu. Francuzi Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert su bili bolji nakon tri i pol sata igre sa 6:4, 6:4, 3:6 i 7-6 (3), te su ostavili Francusku na životu.

- Izgubili smo zbog pet naših grešaka. Prva dva seta su bili bolji. U trećem setu je bilo obrnuto, a i početkom četvrtog seta smo bili dosta bolji, ali nismo uspjeli napraviti break. U tie-breaku je odlučila jedna lopta. Igralo smo dobro, bio je kvalitetan meč, ali nismo uspjeli pobijediti - naglasio je Dodig.

Hrvatska je i dalje na korak do osvajanja Davis Cupa. Sad priželjkuje da će u nedjelju Marin Čilić, koji će prvi na teren, zaključiti posao i odvesti je do drugog trijumfa u prestižnom natjecanju, koje se zadnji put igra u ovom formatu. Ako Marin ne uspije, odlučivat će Borna Ćorić. Domaći smišljaju kako iznenaditi Čilića, a na kraju Ćorića. Pitanje je tko će se naći s druge strane mreže? Sve nam se čini kako će Yannick Noah umjesto Jerremyja Chardyja na teren poslati Lucasa Pouillea. Ako zadnji, pet meč, bude odlučivao Ćoriću bi trebao biti Jo-Wilfried Tsonga.

- Ne znamo što je s Tsongom, je li ozlijeđen ili ne. Hvala Bogu, mi nemamo tih problema s ozljedama. Pun sam samopuzdanja, s obzirom na ono što su pokazali Marin i Borna u petak. Oni su spremni, iako će vjerojatno morati čekati do sat vremena prije meča da saznaju protiv koga će igrati. Vjerujem da će na kraju njihova kvaliteta presuditi - rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

- U godinama koje dolaze, svi će govoriti o tome tko je osvojio zadnji Davis Cup. Što će biti u novom sustavu, moramo tek vidjeti. Ovo će nam sigurno ostati u sjećanju - dodao je Krajan.
18. travanj 2024 10:59