StoryEditorOCM
TenisTENIS

FINUO ITF-OV JUNIORSKI DUBROVNIK CUP Zlato otišlo u Bjelorusiju i Bugarsku!

27. listopada 2019. - 15:58
Bez izgubljenog seta Bjelotruskinja Aliona Falei je osvojila juniorski ITF-ov turnir Dubrovnik Cup. Šest suparnica, isto toliko pobjeda. Na putu do finala dobila je u 3. kolu Dubrovkinju Luciju Ćirić Bagarić, a u finalu sunarodnjakinju Anastasiyu Komar. Bjelorusko finale na terenu Tenis centra Dubrovnik bilo je kratko, a u njemu je sve bilo jasno - 6:1 i 6:1 za  prvu nositeljicu, 125. juniorku svijeta, koja će s novim bodovima izborenim ne samo u Gospinom polju, već i na tenis terenima hotela Albatros u Cavtatu, gdje se također igrao turnir, napredovati na rang listi.

U finalu tenisača četvrti nositelj je dobio trećeg, prevedeno, Bugarin Petr Nesterov je sa 6:3 i 6:0 nadigrao Slovaka Lukasa Palovića, koji je na Dubrovnik Cup stigao kao 243. junior svijeta, dok je Nesterov bio na 272. mjestu. Obojica bi se mogla naći i među dvjesto najboljih na najnovijoj rang listi najboljih juniora svijeta.

Prvo izdanje Dubrovnik Cupa, juniorskog ITF-ovog turnira trećeg ranga, okupilo je oko 150 tenisačica i tenisača iz 24 države s dva kontinenta. Kvalifikacije su počele u subotu, 19. listopada, a glavni turnir u ponedjeljak, 21. listopada. Odigrano je ukupno 226 mečeva...

Pokale finalistima dodjelili su pročelnik Grada Dubrovnika Dživo Brčić, direktor Hrvatskog teniskog saveza Vlatko Jovanovski, zatim dopredsjednik Tenis kluba Ragusa Hrvoje Ivanišević te direktor turnira Pero Barović.
18. travanj 2024 21:13