StoryEditorOCM
TenisREGIONALNO PRVENSTVO |

DVA SREBRA STIŽU U GRAD Ana Petković (Ragusa) doprvakinja Dalmacije, Mateo Jerković (Dubrovnik) doprvak u paru

Piše Tonči Vlašić
10. kolovoza 2020. - 21:43
Ana Petković, tenisačica Raguse, zauzela je drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Regionalnom prvenstvu Dalmacije, koje se igra u organizaciji dva teniska kluba, Pomak i Dalmacijacement, dok je isti plasman ostvario i Mateo Jerković, tenisač Dubrovnika, u igri parova. Luka Primorac, član Tenis kluba Ploče, u utorak, 11. kolovoza, igra finale protiv prvog nositelja prvenstva, Mateja Sikirice za naslov prvaka Dalmacije.

Redom, Petković je prošla skupinu, dobila sve tri suparnice, te izborila završnicu, a u njoj se s nove dvije pobjede (Natali Jelenić iz Stobreča dobila je sa 6:2 i 6:1, a Elu Giergiu iz Zadra sa 3:6, 6:1 i 6:0) plasirala u finale u kojem je izgubila od domaće igračice, Lare Šerić iz Pomaka sa 7:5 i 6:2.

image
Ana Petković (Ragusa) foto: Tonči Vlašić


U konkurenciji tenisačica iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupila je još Petra Svetac iz Tenis kluba Dubrovnik, koja nije uspjela u skupini izboriti prolaz među osam najboljih.

U konkurenciji tenisača završnicu je kroz skupine izborio Jerković. Potom je  tenisač Dubrovnika dobio Krešimira Ćurkovića iz Splita sa 6:1 i 6:1, ali nije uspio izboriti nakon toga novu pobjedu te se plasirati u polufinale. Zaustavio ga je prvi nositelj, Sikirica, koji je bio bolji sa 6:4 i 6:2. Ali, što nije uspio pojedinačno, jest Jerković u paru s Brunom Terze iz Stobreča, i to je otišao sve do finala. Jerković i Terze su u četvrtfinalu svladali par domaćina, Tomu Padovana i Tea Čotića sa 6:1, 5:7 i 10/6, a u polufinalu sa 6:4 i 6:4 par Tenis kluba Ploče, Luku Primorca i Marka Čolaka, koji su sa 6:0 i 6:1 u četvrtfinalu svladali par Šubičevca, Tonyja Cvitkovića i Luku Živkovića. U finalu su Jerković i Terze poraženi sa 6:4 i 6:2 od prvih nositelja, Marka Ercega i Mateja Sikirice.

Primorac i Čolak su prošli u pojedinačnoj konkurenciji skupinu, a što nije uspio Karlo Perić, član Libertasa, kao ni Marino Krešić iz Metkovića. Primorac je u četvrtfinalu sa 6:3 i 6:1 dobio Tomu Padovana iz Pomaka, koji je prethodno zaustavio Čolaka sa 6:4 i 6:3. U polufinalu je Primorac sa 4:6, 6:4 i 6:2 dobio Bruna Terze.
19. travanj 2024 06:42