StoryEditorOCM
TenisTENIS

DUPLA KRUNA LUCIJE ĆIRIĆ BAGARIĆ Kraljica Fossana skočila na drugo mjesto u utrci za Mastersom te na 18. mjesto svjetske rang liste!

1. lipnja 2019. - 14:16
Lucija Ćirić Bagarić je uzela duplu krunu na sjeveru Italije na turniru prvog ranga u talijanskom Fossanu. Nakon što je s Talijankom Annom Paradisi osvojila turnir parova, uzela je i naslov u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu, svom 22. u karijeri, savladala je Talijanku Chiaru Fornasieri. Ni u finalu pojedinačne konkurencije, kao i finalu parova, a ni do finala u obje konkurencije nije izgubila niti jedan jedini set. Do finala u pojedinačnoj konkurenciji suparnicama je u četiri meča prepustila samo deset gemova.

15-godišnja Dubrovkinja je na zadnja tri turnira, sva tri prvog ranga, igrala u pet od šest mogućih finala. Samo je jednom zastala u polufinalu, i to u pojedinačkoj konkurenciji. Ali, što nije uspjela na dva prethodna turnira u Španjolskoj, jest sad u Italiji. Otišla je u obje konkurencije do kraja nakon čega ima polovičan učinak u finalima (dobila ih je jedanaest, treći put je osvojila naslov u pojedinačnoj konkurenciji, a osam puta je do kraja otišla u parovima).

Iako u Španjolskoj početkom ovog mjeseca nije podigla pobjednički pokal, Lucija je nakon oba turnira radila korak naprijed, bila je bliže vrhu utrke za nastup na Mastersu te na svjetskoj rang listi do 16 godina. Sad nakon slavlja u Fossanu doći će do drugog mjesta u utrci za nastupom na Mastersu, te do 18. mjesta na rang listi. Uoči Fossana je bila na 29. mjestu. Plasmanom u TOP 20, skokom na 18. mjesto, Lucija će biti i najbolje plasirana hrvatska tenisačica u svijetu do 16 godina. 
19. travanj 2024 08:18