StoryEditorOCM
TenisSENIORSKO EKIPNO |

DUBROVKINJE SLAVE U DRESU HRVATSKOG TENISKOG KLUBA ZAGREB Ana Konjuh i Lucija Ćirić Bagarić odlučile finale državnog prvenstva!

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2020. - 18:35
Dubrovkinje, Ana Konjuh i Lucija Ćirić Bagarić (četvrta i peta s lijeva, u gornjem redu) osvojile su HEP ekipno seniorsko prvenstvo Hrvatske igrajući za HTK Zagreb foto: Ivor Krapac/Hrvatski teniski savez
Bilo je 2:2 u partijama te 4:4 u setovima nakon četiri pojedinačna meča u finalu HEP ekipnog prvenstva Hrvatske za seniorke, a uoči zadnja dva meča na terenima Hrvatskog teniskog kluba Zagreb. O naslovu prvaka odlučivali su parovi. Na jednom terenu jedna do druge bile su dvije Dubrovkinje u 'bojama' HTK Zagreb, Ana Konjuh i Lucija Ćirić Bagarić, a s druge strane mreže par Top Spina, Tereza Mrdeža i Petra Marčinko.

Na terenu do Lea Bošković i Matea Mezak skupa za HTK Zagreb, a Laura Mašić i Sara Zalukar za Top Spin. Dvojac, ponikao na terenima u Uvali Lapad, odigrao je, ističe se, bez greške, slavio sa 6:2 i 6:1, a kako su Bošković i Mezak imale u tom trenutku vodstvo 1:0 u setovima, moglo je početi slavlje zagrebačkog sastava. HTK Zagreb je tako obranio naslov.

Ana Konjuh je u finalu dobila i singl. Sa 6:3 i 6:2 ispratila s terena Anđu Karanušić. 16-godišnjoj Luciji Ćirić Bagarić je ovo točno deseti naslov državne prvakinje računajući sve uzraste. Ani Konjuh?

- Nisam odavno igrala državno. Znam kako sam u mlađim uzrastima nekoliko puta bila najbolja. Luce je odigrala super u finalu, i ne samo u finalu. I u polufinalu smo igrale skupa, a i tad je par odlučivao – istaknula je Ana.

image
Ana Konjuh foto: Vlado Kos / CROPIX


HTK Zagreb s dvije Dubrovkinje u svojim redovima na završnom turniru je nanizao tri pobjede. U četvrtfinalu je dobio Zagi sa 4:2, a u polufinalu Futur na set razliku – 3:3 u partijama, 7:6 u setovima. Futur je na kraju treći, a Split 1700 četvrti.

- Osjećala sam se dobro na terenu – istaknula je Ana, 22-godišnja Dubrovkinja, povratnica na teniske terene, koja je nakon posljednjeg zahvata na laktu desne ruke, četvrtog ukupno, izbivala s terena od veljače 2019. godine. Konjuh je sa 17 godina uzela profesionalni turnir u Nottinghamu, s 18 godina igrala četvrtfinale US Opena, s 19 bila 20. tenisačica svijeta, a prije profesionalne karijere u svoje vitrine pospremila tri juniorska Grand Slam naslova (dupla kruna na Australian Openu, te pobjednica US Opena) te bila juniorski svjetski broj jedan!

Obje Dubrovkinje, koje su s HTK Zagreb osvojile naslov državnog ekipnog seniorskog prvaka, s nestrpljenjem iščekuju nastavak sezone, te ponovno borbu za bodove. Ana kako bi se vratila u vrh svjetske WTA rang liste, a Lucija za nastavak prodora prema vrhu svjetske juniorske rang liste.

image
Lucija Ćirić Bagarić foto: Tonči Vlašić
17. travanj 2024 17:50