StoryEditorOCM
TenisEKIPNO PH |

DUBROVKINJA ZADRŽALA HTK ZAGREB NA TRONU Lucija Ćirić Bagarić prepustila suparnicama samo po dva gema, te osvojila novi naslov državne prvakinje!

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2021. - 16:57
HTK Zagreb - pobjednik Janaf seniorske lige - Tara Wurt, Matea Mezak, Lea Bošković i 17-godišnja Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić, koja je treću godinu za redom prvakinja sa zagrebačkim klubom

Nije bilo ovaj put Ane Konjuh, nisu mogle pomoći ni Bernarda Pera i Tereza Mrdeža, koje su okrenute skupljanju bodova za svjetsku rang listu, ali HTK Zagreb je nastavio svoj niz. Četvrti put za redom je ekipni prvak Hrvatske. Opet je (najmanje) jedna Dubrovkinja doprinijela (novom) uspjehu. Kao i protekle dvije, tako i ove, Lucija Ćirić Bagarić, koja je u nedjeljnom finalu protiv ekipe Futura bila (opet) uvjerljiva.

Dobila je pojedinačni meč protiv Latvijke Margarite Ignatjeve sa 6:0 i 6:2! Finale je bilo odlučeno već nakon tri singla, te se četvrti singl, i mečevi parova nisu trebali ni igrati.

Zanimljivo, i u četvrtfinalu protiv Lune Ivković (Iteam), i u polufinalu protiv Nore Knežević (TOP Spin), Lucija je bila doslovno bez greške. Suparnice je dobila u dva seta prepustivši im, kao i Ignjatjevoj u finalu, samo dva gema.

Uz Ćirić Bagarić HTK Zagreb su do novog naslova ekipnog prvaka odvele i Lea Bošković, i Tara Würth, i Matea Mezak.

Niže tako 17-godišnja Lucija uspjehe. Prošle godine je jednoznamenkasti broj naslova državnog prvaka zamijenila dvoznamenkastim. Međutim, kao što Konjuh, Pera i Mrdeža jure svjetske bodove, tako je i s njom, prioritet je svjetska rang lista, ne još WTA, već najboljih juniorki svijeta.

Prije neki dan, neka se zna, ušla je u TOP 100, sad je 93. juniorka svijeta. a kad bi se danas 'osvježila' svjetska juniorska rang lista, što će se napraviti u kolovozu, zbog korone su mnogima bodovi 'živjeli' duže nego inače, Lucija bi bila u TOP 50.

Naravno, Lucija ne čeka 'osvježavanje' rang liste kako bi ušla u TOP 50. Pokušat će ona i prije nego se to dogodi ući među 50 najboljih. Gdje će pokušati uhvatiti nove bodove, već se zna. Prvo ide na turnir u Češku, zatim u Italiju nakon čega je čeka nastup na pojedinačnom prvenstvu Europe za igračice do 18 godina u Švicarskoj...

Sva ta tri natjecanja nose bodove za svjetsku juniorsku rang listu.

22. travanj 2024 08:40