StoryEditorOCM
TenisLIJEPA POBJEDA |

DUBROVKINJA UZVRATILA UDARAC Errani ide doma, Ana ostaje u Istanbulu, novom pobjedom napravila je novih 20 koraka naprijed na svjetskog rang listi

Piše Tonči Vlašić
19. travnja 2021. - 13:23

Uzvratila je Ana Konjuh iskusnoj, 33-godišnjoj Talijanki Sari Errani, za poraz u finalu kvalifikacija Australian Opena početkom godine. Zbog njega Dubrovkinja nije vidjela prvi Grand Slam turnir sezone, a sad je pobjedom na zemlji Istanbula, na startu WTA turnira, napravila korak bliže nastupu na drugom Grand Slamu sezone, Roland Garrosu.

Konjuh je sa 7:5 i 6:2 svladala 112. tenisačicu svijeta, nekadašnju finalisticu Roland Garrosa i polufinalisticu US Opena, te se plasirala u 2. kolo u kojem će igrati protiv bolje iz ogleda u kojem se sastaju osma nositeljica, Kineskinja Qiang Wang, 50. sa svjetske rang liste i Ruskinja Anastasia Gasanova, koja je nastup u glavnom turniru izborila kroz kvalifikacije.

U prvom setu je odigrano dvanaest gemova, a u čak sedam je napravljen break, jedan više je napravila Konjuh. U drugom Ana je obranila svaki napad Errani, koja nije uspjela dva puta napad 10 godina mlađe Dubrovkinje, koja je tako nakon lijepog rezultata na Miami Openu, jednom od najvećih svjetskih turnira, gdje je s tri pobjede igrala četvrtinale zahvaljuući kojem je napravila pomak od sto mjesta na svjetskog rang listi, napravila novi korak naprijed. 

- Servis nisam forsirala jer su uvjeti na terenima natopljenim kišom bili teški. Najvažnije, malo sam griješila, dobro sam igrala, a pogotovo u drugom setu kad me je krenuo forhend.

Uoči Istanbula Ana je bila 242. tenisačica svijeta, a nakon pobjede protiv Errani je stigla do 222. mjesta. 

- Presretna sam zbog pobjede. Nisam dozvolila da mi pokvari planove i za drugi Grand Slam turnir sezone. S ovom pobjedom bi trebala biti sigurna za nastup u Roland Garrosu jer su pomaknuli ždrijeb kvalifikacija s 96 na 128  - dodala je Ana.

20. travanj 2024 02:29