StoryEditorOCM
TenisWTA TURNIR |

DUBROVKINJA U BEOGRADU REKLA: ‘Ideš VAN Uytvanck!‘, Ana Konjuh ostvarila novu TOP 100 pobjedu, te je u borbi za četvrtfinale čeka druga nositeljica

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2021. - 15:35
Bol, otok Brac, 040616. Tenis mec polufinala finala WTA 125K series Bol open, Ana Konjuh (HRV) - Mandy Minella (LUX). U drugom setu Ana Konjuh je predala mec zbog ozljede ledja. Na fotografiji: Ana Konjuh.Tom Dubravec/Cropix

Trebale su igrati u ponedjeljak, ali vremenske neprilike su prebacile meč dan poslije. Ana Konjuh ga je protiv 27-godišnje Belgijka Alison Van Uytvanck, 67. tenisačice svijeta, otvorila za pet. Povela je s 5:0, oduzela za to servis suparnici u drugom i četvrtom gemu.

Nakon što je Van Uytvanck uspjela u šestom gemu dobiti prvi gem, zatim u sedmom i drugi, Ana je još jednom oduzela servis suparnici, te povela 1:0 u setovima, ali nakon toga nije bilo za pet, već sasvim suprotno. Belgijka je dobila drugi set sa 6:1, te u drugom povela sa 2:0. Ipak, probudile se Ana, vratila izgubljeno u trećem gemu, a povela nakon što je u devetom po drugi put oduzela servis suparnici u trećem, odlučujućem setu, te je servirala za meč. Međutim, nije tad uspjela. Van Uytvanck je izborila dvije break lopte, iskoristila prvu, te izjednačila na 5:5. Ana opet radi break. Opet je servirala za meč. Ovaj put je uspjela, te se plasirala u 2. kolu WTA turnira u Beogradu.

- Sretna sam, naravno, zbog pobjede, ali je trebalo biti puno jednostavnije. Sama sam sebi zakomplicirala život nakon što sam odlično otvorila meč. Izgubila sam osjećaj u drugom setu, još je jako puhalo, te je i taj vjetar stvarao probleme prilikom servisa. Srećom, vratila sam se u trećem. Odigrala sam baš dobro u ključnim trenucima odlučujućeg seta - istaknula je Konjuh, koja je s dvije pobjede prošla kvalifikacije, a s novom, trećom, 1. kolo glavnog turnira zahvaljujući kojoj je napredovala 16 mjesta na svjetskoj rang listi, sad je 172. tenisačica svijeta.

U 2. kolu, u borbi za četvrtfinale, Konjuh čeka je druga nositeljica turnira, 26-godišnja Kazahstanka Yulia Putintseva, 35. tenisačica svijeta, koja je svoj posao na startu WTA turnira na beogradskoj zemlji odradila uspješno u ponedjeljak.

23. travanj 2024 17:39