StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TURNIR |

DUBROVKINJA PROŠLA KVALIFIKACIJE U PLZENU Gubila 3:0, a nakon toga uzela jedanaest gemova u nizu!

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2020. - 15:57
Lucija Ćirić Bagarić je bila uspješna u kvalifikacijama juniorskog ITF-ovog turnira u češkom Plzenu. Dobila je sa 6:3 i 6:1 domaću tenisačicu, Barboru Michalkovu, te će igrati u glavnom turniru, među 32 najbolje. U prvom setu posljednjeg kola kvalifikacija, 16-godišnja Dubrovkinja, koja je bila slobodna na startu i koja je bila u ulozi druge nositeljice kvalifikacija, gubila je s 3:0 nakon čega je osvojila jedanaest gemova u nizu!

Zanimljivost kvalifikacija turnira u Plzenu, inače turnira drugog ranga, jest činjenica kako je u kvalifikacijama nastupila te izborila glavni turnir Weronika Baszak, 17-godišnja Poljakinja, koja je deveta juniorka svijeta, a koja je bila finalistica ovogodišnjeg Australian Opena.

Baszak i Ćirić Bagarić, koja je u godinu dana napredovala za više od 900 mjesta na svjetskoj juniorskoj rang listi, sad je na 392. mjestu nakon četvrtfinala u češkom Rakovniku prošli tjedan, u posljednji su trenutak poslale prijavu za nastup u Plzenu, te su morale krenuti iz kvalifikacija. 
20. travanj 2024 08:19