StoryEditorOCM
TenisODLIČNO |

DUBROVKINJA POSLALA KUĆI I PETU NOSITELJICU Ana Konjuh u polufinalu WTA turnira u Beogradu!

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2021. - 12:25

Kiša je odgađala nekoliko puta četvrtfinale u četvrtak, čekalo se dugo, dugo, ali se nije dočekalo lijepo vrijeme, te su sinioć organizatori upisali u program za petak: Ana Konjuh će prva u akciju, i to na centralnom terenu Tenis centra Novak u Beogradu. S druge strane mreže bila je Nadia Podoroska iz Argentine, 40. sa svjetske rang liste i peta nositeljica WTA turnira Serbia Ladies Open. 

Međutim, ni ona nije uspjela naći rješenje za Dubrovkinju, koja je krenula iz kvalifikacija, ostvarila u njima dvije pobjede, druga je bila protiv druge nositeljice kvalifikacija (Bugarke Viktoriye Tomove), i zatim ušla u glavni turnir, a u njemu prošla prvu, prošla drugu, i sad treću prepreku. Druga je bila - druga nositeljica turnira (Kazahstanka Yulia Putintseva, 35. tenisačica svijeta). Sve tri pobjede u glavnom turniru su protiv stanovnica TOP 100, a kako Ana igra u zadnje vrijeme, i ako tako nastavi, vrlo brzo ćemo i nju gledati (ponovno) u tom društvu.

U četvrtfinalu Ana je slavila bez izgubljenog seta - 6:4 i 6:3 protiv Podorske za sat i 36 minuta. 

- Igram dobro, i želja je to nastaviti - rekla je jučer u očekivanju četvrtfinala. 

I opet je odigrala dobro, te tako nastavlja svoj put u Beogradu. Sad čeka kako će finut ogled između Aliaksandre Sasnovich, 27-godišnje Bjeloruskinja i 19-godišnje Kolumbijke Marie Camile Osorio Serrano. Tko tu pobijedi, suparnik je Ani u borbi za finale!

20. travanj 2024 05:02