StoryEditorOCM
TenisBRAVO |

DUBROVKINJA IZBORILA FINALE OTVORENOG PRVENSTVA ITALIJE Lucija Ćirić Bagarić u paru sa Sofiom Costoulas igra za naslov protiv prvih nositeljica!

Piše Tonči Vlašić
16. srpnja 2021. - 18:31

Opet je bila uspješna, te će igrati u finalu velikog juniorskog turnira, Otvorenog prvenstva Italije, nadaleko poznatog Tornea Bonfiglio, njegovog 61. izdanja. Samo su jači Grand Slamovi od turnira u Milanu.

Lucija Ćirić Bagarić je sa Sofiom Costoulas iz Belgije ostvarila taj uspjeh. Jučer je plasmanom u polufinale, do kojeg je stigla s tri pobjede, plus dvije pojedinačne pobjede (igrala je 3. kolo), 'sjela' na 70. mjesto svjetske rang liste, a sad je plasmanom u finale napravila novi korak naprijed – Dubrovkinja je danas 69. juniorka svijeta. Nova pobjeda, osvajanje turnira u Milanu, vodi je na 65. poziciju.

Ruskinja Mirra Andreeva je zaustavila Luciju u borbi za četvrtfinale Tornea Bonfiglio u pojedinačnoj konkurenciji, a sad joj je Lucija, skupa sa Sofiom, uzvratila za taj poraz, te je ostavila bez finala parova. Andreeva je igrala s Anastasiom Abbagnato iz Italije. Prvi set je bio velika borba – 7:5, u drugom, nakon što su dobile prvi set, Lucija i Sofia su pustile ruku, odigrale odlično. Rezultat to potvrđuje – 6:1. Osvojile su 68 posto poena na prvi servis, bolje su servirale, iskoristile duplo više break lopti od suparnica, a imali su ih isto - po deset, osvojile kad se sve zbroji 18 poena više. Uglavnom, nitko ne dvoji kako je njihova pobjeda zaslužena.

Posljednja prepreka na putu do velikog rezultata, velike pobjede, iako je to već sam plasman u finale (zbog toga čestitaju mnogi, i Hrvatski teniski savez je uputio čestitku), bit će im prve nositeljice, Filipinka Aleksandra Eala i Amerikanka Madison Sieg. Eala je trenutno treća juniorka svijeta, a Sieg je na 16. mjestu. 

Kakav bi to bio podvig - osvojiti veliki turnir, izbaciti na putu do finala prvo druge, a zatim osme nositeljice, a na kraju u finalu i prve nositeljice! Finale parova igra se u subotu, 17. srpnja. 

19. travanj 2024 13:57