StoryEditorOCM
TenisSJAJNO

Dubrovački dan iz snova: Leticia Tarocco, Stjepan Bogdan i Anamaria Zorić državni prvaci!

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2023. - 15:20

Dubrovački tenis slavi u Zagrebu. Tri naslova od kojih dva stižu u Gospino polje. Naime, Leticia Tarocco iz Tenis kluba Libertas i Stjepan Bogdan iz Tenis kluba Ragusa su prvaci u mješovitim parovima odnosno muškim parovima, i zanimljivo, oboje su do uspjeha došli igrajući s Lovrom Maričićem iz Top Spina. Prvakinja je i Dubrovkinja Anamaria Zorić, koja je članica zagrebačkog Vulpesa, i to u ženskim parovima. Dakle, u sva tri turnira parova DU slavlje!

Redom, Leticia i Lovro su zlato uzeli s tri pobjede bez izgubljenog seta, Stjepan i Lovro su do finala stigli bez izgubljenog seta (tri prepreke, jednu su preskočili bez igre), a u finalu trijumf nakon što su suparnici, Leonardo Tanger iz Pule i Marc Vučić iz HTK Zagreb uzeli prvi set sa 6:3. U drugom su im uzvratili na isti način, a potom je o prvaku odlučivao treći set, točnije, produženi tie break do 10 u kojem su bili duplo bolji – 10:5!

Hoće li još jedna kruna u Gospino polje? Tarocco je u finalu pojedinačne konkurencije. U petak, 5. svibnja, čeka je novi meč za naslov. Suparnica je Doris Držanić iz Zagija. Tarroco je u dresu Raguse osvojila devet naslova državne prvakinje, od 1. siječnja je članica Libertasa. Početkom godine je stigla do desetog naslova na državnim prvenstvima. Sad jedanaesti je tu, igra za dvanaesti.

Bogdan je stigao do svog prvog naslova državnog prvaka. U pojedinačnoj konkurenciji zaustavio ga je Kristian Tumbas Kajgo, koji je u finalu prvenstva. Ukupno trojica članova Raguse su igrala na zagrebačkoj zemlji. Marko Baničević je bio uspješan u kvalifikacijama, zatim i na startu glavnog turnira, a u meču za četvrtfinale zaustavljen je od prvog nositelja, Antona Stipetića iz Ogulina. Roko Kačer je nakon pobjede na startu, predao meč 2. kola.

Zorić je uspjeh ostvarila s Lorenom Tomić iz Ogulina. Do naslova prvakinja u ženskim parovima stigle su bez izgubljenog seta. 

 

 

25. travanj 2024 01:38