StoryEditor
TenisPRVENSTVO HRVATSKE |

DUBROVAČKA MOMČAD PRVI PUT NA JUNIORSKOM Ragusa iz prve do završnog turnira, a cilj je...

Piše Tonči Vlašić
16. srpnja 2020. - 12:51
Stjepan Bogdan i Pasko Barović, Tenis klub Ragusa foto: Tonči Vlašić
Tenis klub Ragusa 'puca' na Prvu seniorsku ligu! To mu je krajnji cilj. Danas je trećeligaš, koji je u zadnjoj sezoni izgubio meč za ulazak u drugi razred seniorske lige. Pokušat će, naravno, opet, i uvjeren je, ako uspije zadržati momčad na okupu, kako će uspjeti napraviti ne jedan korak naprijed, već dva, te se naći među najboljima.

Ragusa, koja je osnovana 2012., igra i s mlađima državna ekipna / momčadska prvenstva. Prošle godine je imala ekipu u konkurenciji do 14 godina, te već spomenutu seniorsku ekipu u trećem razredu, a ove je godine prvi put sastavila juniorsku momčad.

- Od samostalnosti prvi put je jedan klub iz Dubrovnika nastupio s juniorskom momčadi u momčadskom prvenstvu Hrvatske, isto je i s ekipom do 14 godina, te kako smo prošle godine u konkurenciji do 14 godina izborili nastup iz prve na finalnom turniru, to isto je sad uspjela i juniorska momčad. Plasirala se na finalni turnir. Među osam najboljih je u državi, a ukupno je za mjesto na završnom turniru, koji će se održati u devetom mjesecu, igralo četrdeset klubova – naglasit će Barovići, Pero i Pasko.

Na putu do finalnog turnira juniorskog momčadskog prvenstva Hrvatske Ragusa je dobila Stobreč s 5:2, a potom Dalmacijacement sa 6:1 igrajući u sastavu: Karlo Klaić, Ivan Majić, Marko Baničević, Stjepan Bogdan i Kuzma Jurišić.

image
Tenis klub Ragusa osnovan je 2012. godine


Ponosni su u Gospinom polju na činjenicu kako su uspjeh ostvarili s igračima od kojih je većina još do prošle godine igrala u uzrastu do 14 godina.

- Naša juniorska momčad je sastavljena od dvojice 16-godišnjaka, dok su ostalo 14-ogodišnjaci i 13-ogodišnjaci. Mlađi su, tenisačice i tenisači, i ove godine igrali ekipno državno do 14 godina u kojem su stigli na korak do završnog turnira. Prošli smo s uspjehom sve krugove kvalifikacija regije jug, te kao pobjednici kvalifikacija regije Dalmacija ušli u posljednji krug kvalifikacija na državnom nivou. Zatim, treba istaknuti kako smo u Trećoj seniorskoj ligi te u kvalifikacijama za veći rang igrali s većinom igrača, koji igraju sad za juniore, a koji su, ponavljamo, do jučer nastupali u uzrastu do 14 godina. Najvažnije nam je zadržati na okupu igrače kako bi uskoro imali jakog seniorskog prvoligaša u Dubrovniku. Ponosni smo na činjenicu da kao klub postajemo prepoznatljivi ne samo po pojedincima, koji osvajaju naslove državnih prvaka, već da smo svojim radom uspjeli složiti jaku ekipu.

Ragusa je prošle godine bila četvrta na ekipnom prvenstvu Hrvatske do 14 godina. Malo, baš malo je nedostajalo i za bolji plasman. Juniore pak čeka dugo toplo ljeto na terenima u Gospinom polju, a sve kako bi i oni na završnom turniru u devetom mjesecu ostvarili što bolji plasman.
loading...

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 10:53