StoryEditorOCM
TenisTENIS DO 10 GODINA

DRŽAVNI MASTERS U ČAKOVCU Bravo za Anu Petković - treća u državi!

29. rujna 2019. - 21:35
Ana Petković osvojila je broncu na prvenstvu Hrvatske do 10 godina. Članica Tenis kluba Ragusa bila je treća na završnom turniru, državnom Mastersu, koji se igrao na terenima Tenis kluba 'Franjo Punčec' u Čakovcu. Petković je do polufinala ostvarila tri pobjede, a bez još boljeg rezultata ostala je u trećem odlučujućem setu, tzv. produženom tie breaku bitke za finale, kojeg je izgubila s 8:6 od Lane Bukvić iz Samobora. Ipak, nakon toga Ana je bila uspješna u meču za broncu te je ostvarila svoj najveći uspjeh.

U Čakovcu je igrala i Petra Svetac, članica Tenis kluba Dubrovnik, koja je zaustavljena na startu glavnog turnira te je potom razigravala za plasman od 17. do 32. mjesta i na kraju zauzela 31. mjesto.

U muškoj konkurenciji Mateo Jerković (Tenis klub Dubrovnik) i Vlaho Petković (Tenis klub Ragusa) bili su uspješni na startu glavnog turnira, ali su zaustavljeni u 2. kolu te su potom razigravali za poredak od 9. do 16. mjesta. Na kraju Jerković je zauzeo deseto mjesto, a Petković šesnaesto u državi. 

Četvero mali dubrovačkih tenisača nastup na državnom Mastersu izborilo je uspjesima u regiji jug, na kvalifikacijskim turnirima te regionalnom Mastersu.
16. travanj 2024 07:00