StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U ČEŠKOJ |

DOBILA DEVET OD JEDANAEST MEČEVA Lucija Ćirić Bagarić s nove tri pobjede na turniru prvog ranga izborila meč s jedanaestom juniorkom svijeta!

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2021. - 17:13

Pet pobjeda u Plovdivu, još jedna u Haskovu, te sad tri u Ricanyju - Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić je dobila devet od posljednjih jedanaest mečeva, i to na juniorskim ITF-ovim turnirima prvog (Plovdiv i Ricany) i drugog (Haskovo) ranga, te je napredovala na svjetskoj rang listi za više od 60 mjesta. Sa 182. je 'sletjela' na 118., i to zahvaljujući učinjenom u Bugarskoj, Plovdivu i Haskovu, prije nego je nastavila s nastupima u Češkoj.

Prolazom kroz kvalifikacije turnira u Ricanyju, te uspjehom na startu glavnog turnira, uvjerljivih 6:2 i 6:1 protiv domaće predstavnice Katerine Mandelikove, osigurala je novih deset svjetskih bodova.

U 2. kolu velikog turnira u Češkoj Lucija, koja je u Plovdivu i Haskovu ostvarila nekoliko TOP 100 pobjeda, igrat će protiv jedne od najboljih juniorki svijeta. Čeka je druga nositeljica turnira i jedanaesta sa svjetske rang liste, do prije neki dan osma juniorka svijeta, Mađarica Natalia Szabanin, koja je bila slobodna u 1. kolu.

Prva nositeljica turnira u Ricanyju je Ruskinja Diana Shnaider, peta sa svjetske rang liste.

25. travanj 2024 13:05