StoryEditorOCM
TenisTURNIR U GOSPINOM POLJU

Čista petica za Polinu Car, tenisačica Raguse osvojila pobjednički pokal Tenis kluba Libertas

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2023. - 11:08
Polina Car, tenisačica Raguse, pobjednica Otvorenog prvenstva Tenis kluba Libertas do 10 godinaTonči Vlašić/

Zadnji meč turnira u nedjeljno prijepodne: Polina Car protiv Marije Milat, tko je pobjednik Zlatnog turnira Otvorenog prvenstva Tenis kluba Libertas u Gospinom polju do 10 godina, tenisačica Raguse ili Splita 1950.? Uspješnija je bila mala iz Gospina polja, sa 4:0 i 4:2 svladala je Milat i osvojila turnir. U polufinalu je Car sa 4:1 i 4:1 svladala Lanu Tvrdić, također članicu Splita 1950., dok je u skupini ‘D’ dobila sva tri meča, igra se jedan set do četiri, a da pritom nije izgubila niti jedan gem. Zlatni turnir su igrale pobjednice četiri kvalifikacijske skupine.

Dječaka je bilo manje, te su bile dvije kvalifikacijske skupine nakon čega su pobjednici skupina igrali finale Zlatnog turnira u kojem je Petar Dodig iz Makarske rivijere sa 4:1 i 4:1 svladao Davida Kvesića, člana Splita 1950.

Osvojivši drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini Anna Shypa, članica Raguse, igrala je u Srebrnom turniru gdje je u polufinalu zaustavljena od kasnije pobjednice, Soraje Hrkaš, članice Makarske rivijere. Shypa je ostvarila u turniru dvije pobjede i dva poraza. Brončani turnir, igrale su tenisačice koje su zauzele treće mjesto u kvalifikacijskoj skupini, pripao je Franciski Vučić iz Makarske rivijere, a Zeleni turnir, posljednje četvrto mjesto u kvalifikacijskoj skupini, Manueli Šumelj, također članici Makarske rivijere, koja je u finalu bila bolja od Divne Smokvine iz Tenis kluba Dubrovnik.

Srebrni turnir dječaka osvojio je Bepo Štimac iz Šubičevca, koji je dobio Nena Šaina iz Mota, kluba s Korčule. Za pokal u Brončanom turniru su igrala dva člana Raguse, Ivan Vukota koji je svladao Petra Nedoha. Ukupno je bilo devet dječaka i petnaest djevojčica iz devet klubova. 

Pokale je u ime Tenis kluba Libertas uručio Paolo Pavlinović.     

USKORO VIŠE FOTOGRAFIJA S TURNIRA

19. travanj 2024 20:44