StoryEditorOCM
TenisMEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK': SVE JE SPREMNO ZA POČETAK PETOG IZDANJA DUBROVNIK DUB BOWL-a

BIT ĆE GUŽVA NA TENIS TERENIMA U GOSPINOM POLJU Stižu po prvi put Meksikanci, Kinezi, Brazilci, Argentinci, Iranci...<br />  

30. lipnja 2018. - 15:59

Vijorit će se brojne državne zastave u ponedjeljak poslijepodne na tenis terenima u Gospinom polju. U 19 sati je svečano otvaranje petog izdanja međunarodnog teniskog turnira Dubrovnik DUB Bowl.

- Stiže nam 160 djece. Po prvi put imamo natjecatelje iz Meksika, Kine, Brazila, Finske, Švicarske, Mađarske, Kenije, Irana, Alžira te Argentine. Zanimljivo, argentinska reprezentacija s uzrastom do 11 i do 13 godina je po prvi put u Europi, i to je upravo izabrala naš turnir – istaknuo je Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowla, koji je u svojih prvih pet godina okupio mališane iz 56 država svijeta.

U nekim državama se održavaju kvalifikacijski turniri s kojih najbolji stižu u Dubrovnik. Još prije tri godine dubrovački turnir se mogao pohvaliti kako je okupio čak 20 državnih prvaka.

- Pratimo već mjesecima kako djeca se pripremaju te su oduševljena što dolaze u Dubrovnik na naš turnir. Uz pomoć Ville Dubrovnik omogućili smo nekolicini djece, koja nisu imala mogućnost da dođu, da ipak nastupe. Svakodnevno ćemo organizirati dječja druženja. Zbog turnira oko 400 djece, njihovih roditelja, trenera, dolazi u u Dubrovnik i tu će boravit najmanje sedam dana. Međutim, većina njih je došla i prije te smo zbog njih organizirali Dubrovnik Tour koji je počeo od 16. lipnja i traje do 16. srpnja. Organizirali smo kampove te pripremne turnire. Japanci, a njih je čak 20 ove godine, izabrali su Dubrovnik i Tenis centar Dubrovnik za svoju bazu od 1. lipnja do 1. rujna. Dakle, čak tri mjeseca će boraviti u Dubrovniku. 

Ove godine se paralelno igraju turniri za uzrast do 11 i do 13 godina. Početak Dubrovnik DUB Bowla je 2. srpnja. Finalni dan je u subotu, 7. srpnja, od 13 do 19 sati.

- Djeca kroz naš turnir pokušavaju ostvariti svoje snove. Naime, najboljima sponzori nude ugovore (Yonex), najpoznatije akademije mogućnost da sutra treniraju kod njih (Akademija Justin Henin), a najpoznatiji svjetski turniri za najmlađe pozivnice da mogu nastupiti (Les Petits, ITF Grade 1, Perin memorijal, Litlle Mo). Doći će tu i predstavnici sportskih agencija. Da, naš turnir uistinu nudi djeci da ostvare svoje snove – podvukao je Barović.

Za njim te cijelom ekipom Tenis kluba Ragusa i Tenis centra Dubrovnik su mjeseci priprema i rada kako bi i peto izdanje turnira Dubrovnik DUB Bowl-a proteklo u najboljem redu, kako bi svim sudionicima turnira nastup i boravak u Dubrovniku ostao u lijepom sjećanju. 

- Sve je spremno za početak turnira – rekao je Barović te uputio poziv svima. Ulaz je slobodan. Navratite od 2. do 7. srpnja do Gospina polja pogledati najbolje tenisačice i tenisače do 11 i do 13 godina iz cijeloga svijeta.

25. travanj 2024 13:55