StoryEditorOCM
TenisNAKON 142 MINUTE IGRE

Ani Konjuh maraton u Adelaideu protiv finalistice Roland Garrosa i olimpijske doprvakinje za novo četvrtfinale ‘tamo dole‘

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2022. - 04:04

2. KOLO WTA 250 TURNIRA U ADELAIDU: Ana Konjuh (Hrvatska) - Marketa Vondrusova (Češka, 6) 4:6, 6:2 i 7:6 (3)

Novo četvrtfinale 'tamo dole' izborila je Ana Konjuh, prošli tjedan među osam u Melbourneu, sad u Adelaideu gdje je do toga novog uspjeha stigla pobjedom protiv Čehinje Markete Vondrousove, 34. tenisačice svijeta, i to nakon dva sata i 22 minute igre, nakon tri seta, i odluke u trećem setu u tie breaku!

O meču bi se moglo danima, bilo je u njemu svega, Ana je 'ispalila' deset aseva, ali i deset dvostrukih servis pogrešaka, Čehinja je u devetom gemu trećeg seta imala meč loptu, a nakon toga servirala u desetom gemu za meč. Ana je nakon meč lopte Čehinje dobila 11 od idućih 13 poena za vodstvo 6:5. Imala je u dvanaestom gemu Ana dvije meč lopte, ali se Čehinja uspjela spasiti, preokrenuti te izboriti tie break u kojem je Ana povela s 2:0, zatim 3:1, a nakon izjednačenja na 3:3, dobila četiri poena u nizu za baš, baš lijepu i veliku pobjedu!

Prije toga se u tom trećem, odlučujućem setu odigrao maratonski drugi gem (čak 18 poena, Ana nije iskoristila tri break lopte), pamtit će se i treći gem trećeg seta u kojem je Čehinja iskoristila prvu break priliku nakon što je Ana (kao i u prvom gemu meča) imala 40:30, te dvije prednosti, zatim četvrti gem u kojem je Ana vratila izgubljeno iskoristivši četvrtu break priliku, potom i pet gem u kojem je šesta nositeljica turnira opet napravila break te povela 3:2, već spomenuti deseti gem u kojem je Vondrousova servirala za meč nakon što je prethodno imala meč loptu u devetom gemu...

Inače, ogled nekoć najboljih juniorki svijeta, igračica koje su u karijeri osvojile po jedan WTA turnir, bolje je otvorila 22-godišnja Čehinja, koja se može pohvaliti finalom Roland Garrosa 2019. u kojem je izgubila od Australke Ashleigh Barty, te olimpijskim srebrom iz Tokija prošle godine gdje je Belinda Benčić iz Švicarske uzela zlato. Napravila je Vondrousova break u prvom gemu, iskoristila prvu priliku i to nakon što je Ana imala već spomenutih 40:30, te dva puta prednost. Drugu break priliku Čehinja je imala u sedmom gemu, ali je Ana uspjela dobiti gem. U desetom gemu prva i jedina break prilika za Anu, prilika za izjednačenje na 5:5, međutim, ostala je neiskorištena. Drugu set loptu Vondrousova je uspjela iskoristiti.

U drugom setu, u kojem je bolje servirala, a pogotovo bolje reternirala, Ana je iskoristila break prilike u drugom, četvrtom i osmom gemu, s druge strane Čehinja je to uspjela u trećem gemu, ali ne i u petom.

Ana će za polufinale igrati protiv bolje iz ogleda u kojem se sastaju treća nositeljica, Amerikanka Cori Gauff, 19. tenisačica svijeta i Ukrajinka Marta Kostyuk, koja zauzima 50. mjesto svjetske rang liste.

25. travanj 2024 08:40