StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA U STUTTGARTU Put preko Kontaveit vodi do Cibulkove

25. travnja 2017. - 09:47

Ana Konjuh je u Stuttgartu. Jučer je čekala rasplet u kvalifikacijama kako bi doznala protiv koga će igrati na startu glavnog turnira Porsche Tennis Grand Prix-a, 776 tisuća dolara vrijednog WTA turnira. Na kraju je dočekala Estonku Anett Kontaveit, koja je s tri pobjede izborila glavni turnir.

Uspješniju u 2. kolu čeka četvrta tenisačica svijeta, a treća nositeljica turnira, Slovakinja Dominika Cibulkova, koja je slobodna na startu. Sve najbolje su u Stuttgartu izuzev Serene Williams, trenutno druge na rang listi, koja je trudna i koja će pauzirati. Preostalih osam od prvih devet s WTA rang liste je u ulozi osam nositeljica Porsche Tennis Grand Prix-a. Prva nositeljica je prva igračica svijeta, njemačka tenisačica Angelique Kerber. 
 
- Dobro sam trenirala tako da je sve u redu – kratko će Ana uoči početka sezone na zemljanim terenima na kojima će odigrati pet turnira. Nakon Stuttgarta ide u Prag, potom Madrid, Rim te na kraju Pariz, na drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros.

Ana, koja je 34. na WTA rang listi, protiv dvije godine starije Kontaveit (74. mjesto) igra ovog utorka, 25. travnja. Organizatori su predvidjeli oko 13.30 sati.

18. travanj 2024 10:19