StoryEditorOCM
TenisNAJVEĆI TURNIR |

ANA PRESKOČILA I DRUGU PREPREKU U KVALIFIKACIJAMA Posljednja je iskusna Bugarka, osma nositeljica, polufinalistica Wimbledona 2010. godine

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2021. - 14:13

Prošla je Ana Konjuh i drugu prepreku u kvalifikacijama na putu do glavnog turnira trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona. Ostala je još jedna. Najteža. Čeka je sutra iskusna, 33-godišnja Bugarka Tsvetana Pironkova, osma nositeljica kvalifikacija i trenutno 103. tenisačica svijeta, igračica koja je najveći uspjeh u karijeri ostvarila upravo na 'svetoj travi' 2010. godine kad je dogurala do polufinala. Pamte se i njezina četvrtfinala u Roland Garrosu, te na US Openu. .

Ana je u 2. kolu, kao i u 1. kolu protiv Matilde Mutavdžić, bila u ulozi favorita. Tu ulogu je opravdala. Dobila je i 24-godišnju Ruskinju Varvaru Flink, 197. tenisačicu svijeta. Razlika je samo što je u prvom kolu sve riješila u dva seta (6:1 i 6:1), dok je sad meč otišao u treći.

Njegov početak je bio sjajan za Anu, koja je pomela suparnicu u prvom setu kad je na svoj servis prepustila Flink samo jedan jedini poen, a oduzela joj sva tri puta servis – 6:0. U drugom setu je Ana nakon 1:3 imala meč loptu u desetom gemu, ne jednu, već dvije, ali kad je to propustila iskoristiti, odužila se priča. Međutim, nakon 5:7 u drugom, u odluci, tko će dalje, Ruskinja nije imala izgleda. Ana sigurna - 6:3.

16. travanj 2024 08:17