StoryEditorOCM
TenisNOVA NADA RAGUSE |

ANA PETKOVIĆ Grad Dubrovnik opet ima svoju malu na prvom mjestu rang liste HTS-a, a već je u TOP 20 u dvije godine starijem uzrastu

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2021. - 13:05

Nismo dugo čekali, opet je Dubrovkinja na prvom mjestu rang liste Hrvatskog teniskog saveza.

- Iako Grad Dubrovnik nema uvjete za rad tijekom cijele godine, druge sredine imaju dvorane, može se pohvaliti kako je u zadnjih dvadeset i nešto godina imao dosta tenisačica na prvom mjestu rang liste Hrvatskog teniskog saveza, te igračica koje su osvajale naslove državnih prvakinja počevši tamo od Andree Konjuh, Marijane Vlahinić, zatim Ane Konjuh... Tenis klub Ragusa se može pohvaliti kako nakon Leticie Tarocco ima sad i Anu Petković, koja je uvjerljivo prva na rang listi HTS-a do 12 godina. Ana ima 437 bodova, čak 142 boda više od drugoplasirane – istaknuo je Pasko Barović, jedan od trenera Tenis kluba Ragusa.

- Ana Petković je dobila 37 od 48 mečeva u 2020. godini. Nastupila je na jedanaest turnira, šest u uzrastu do 12, te pet u uzrastu do 14 godina. Osvojila je tri turnira u uzrastu do 12 godina, te igrala još jedno finale, a u uzrastu do 12 godina igrala u tri finala. Ana ima jedanaest godina, a već ima zapažene rezultate i u uzrastu do 14 godina – dodao je Barović.

image
Pasko Barović, trener Tenis kluba Ragusa foto: Tonči Vlašić
image
Marjan Pančevski, međunarodni teniski sudac foto: Tonči Vlašić

Anu hvali i dubrovački međunarodni teniski sudac Marjan Pančevski.

- Opet Grad Dubrovnik ima jednu malu, koja u svom uzrastu ostvaruje odlične rezultate, i koja bi mogla u budućnosti napraviti, nadam se, dobar, dobar rezultat, pa i izvan granica. Ana je sjajno dijete. Voli raditi – istaknuo je Pančevski.

image
Ana Petković, tenisačica Raguse foto: Tonči Vlašić

Ana Petković je rođena 31. ožujka 2009. godine. Tenis trenira od svoje pete godine. Na turnirima za uzrast do 14 godina, gdje je igrala tri puta u finalu, svaki put je bila najmlađa sudionica turnira. Posebno se pamti njezin nastup na Babolat Zagi kupu kad je na putu do finala u kojem je poražena od prve nositeljice izbacila čak tri nositeljice, četvrtu, petu i osmu. Na rang listi HTS-a za uzrast do 14 godina Petković je na visokom 18. mjestu. Naravno, nitko mlađi nije bolji od nje! Ona je jedina tenisačica rođena 2009. u TOP 20.

Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

17. travanj 2024 21:59