StoryEditorOCM
TenisHALO, AUSTRALIJA!

Ana lovi svoje deveto WTA polufinale, pobjedom protiv olimpijske doprvakinje našla se u zanimljivom ‘društvu‘ na rang listi: ‘Mrzim igrati protiv ...‘

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2022. - 15:27

Ana Konjuh je bila u srijedu prva na centralnom terenu Adelaidea, vodila bitku za četvrtfinale, koja je potrajala čak 142 minute, a koja je odlučena u tie breaku trećeg seta. Čehinja Marketa Vondrousova, šesta nositeljica turnira, 34. tenisačica svijeta, aktualna olimpijska doprvakinja, koja je 2019. igrala finale Roland Garrosa, imala je vodstvo 1:0 u setovima protiv Ane, imala je u devetom gemu trećeg seta meč loptu, potom, kad to nije iskoristila, servirala je za meč. Opet nije uspjela, a stoji ona, dok se jednom smrkne, drugom svane, svanulo je Ani, koja je i ovaj tjedan u četvrtfinalu jednog WTA Turnira (prošli tjedan u Melbourneu).   

- Bilo je stvarno svega u gotovo dva i pol sata, koliko je trajao meč. Ukratko, prvi set je 'škripalo' sa servisom, i poslije je bilo problema. Znala sam kako Vondrousova ima bolji bekend, kako me ne može previše ugroziti s forhend strane, ali, ha, mrzim igrati protiv ljevakinja... Mrzim – smije se Ana, koja je napadala, pritiskala Čehinju, koja je bila favorit.

- Bilo je u meču gore – dole, uspona i padova. Spasila sam meč loptu u devetom gemu trećeg seta. Iskreno, ne znam ni sama kako sam uspjela. Branila sam se, lopta je sletjela na crtu, a ja sam mislila kako ide vanka, kako je gotovo. Snašla sam se nekako, i dobila taj poen.

Potom je baš dobro odigrala idući gem kad je Vondrousova servirala za meč. Bez izgubljenog poena je napravila break, potom povela sa 6:5. Čehinja je dobila dvanaestu igru u trećem setu, te izborila tie break.

- U Melbourneu sam izgubila četvrtfinale u dva tie breaka, međutim, unatoč tome osjećala sam kako imam priliku protiv Vondrousove, koja je u tie breaku napravila dvije pogreške.

Olakšala je time Ani posao, međutim, nema tko ne ističe: Ana se u niti jednom trenutku nije predala, bekend joj je bio razarajući...

- Presretna sam zbog pobjede.

image
Ana Konjuh
Tom Dubravec/Cropix

Znala je kako će joj iduća suparnica biti uspješnija iz ogleda u kojem su se sastale treća nositeljica, Amerikanka Cori Gauff, 19. tenisačica svijeta i Ukrajinka Marta Kostyuk, koja zauzima 50. mjesto svjetske rang liste, međutim, njih dvije su na teren izašle kasno navečer po australskom vremenu. Gauff je slavila sa 6:3, 5:7 i 6:3.

- Ne znam puno o Gauff. Trener (Antonio Veić) je išao gledati meč. Vremena nema puno za pripremu. Igra se dan za danom, u četvrtak sam opet na terenu. Uvijek prije meča sjednemo, popričamo, dogovaramo taktiku...

Pobjedom protiv Vondrousove napravila je Ana novi pomak na svjetskoj rang listi, napredovala osam mjesta, stoji kako je sad 57. tenisačica svijeta. Zanimljivo je pogledati Anino 'susjedstvo' u ovom trenutku na rang listi, na 56. mjestu Petra Martić, a na 58. mjestu Serena Williams...

Organizatori Adelaida su objavili program za četvrtak, 13. siječnja. Konjuh i Guff otvaraju program na terenu broj 1. Piše: Ne prije 13 sati po lokalnom vremenu, dakle, ne prije 3 sata ujutro po hrvatskom.

Ana lovi svoje deveto WTA polufinale u karijeri.

18. travanj 2024 04:27